Lange titel:
Lezing De Elf Marken: voedselvoorziening in oorlogstijd

Wanneer:
donderdag 24 oktober 2019
Waar:
Almen

Omschrijving

Voedselcommissaris kleinOp donderdag 24 oktober verzorgt Henk Tukker in Almen een lezing over de voedsel­voorziening in oorlogstijd. Hierbij komt ook de rol van Tinus Enserink van de Huurne als plaatselijk bureau­houder (PBH’er) en als assistent van de provinciale voedsel­commissaris Jan Groen Tukker aan de orde.

Kees Tukker (1955) was onder andere journalist bij het Utrechts Nieuwsblad, de NOS en de AVRO en werkte als redacteur, verslag­gever, presentator en programma­leider. Hij was coauteur van verschillende boeken en publiceerde in het najaar van 2018 ‘De Voedsel­­commissaris’ (Ambo|Anthos), over dubbelspel in de Tweede Wereldoorlog binnen de voedsel­voorziening. De Volkskrant recenseerde het boek met vijf sterren. 
Enserink kleinPBH-kantoor bij Hietkamp aan de Dorpsstraat in Almen. V.l.n.r. Lammert Harmsen, Teunis Ruiterkamp en Tinus EnserinkIn Gelderland gingen in de Tweede Wereldoorlog voedsel en verzet hand in hand. Hoe dit mogelijk was, is de vraag die Kees Tukker deze avond zal beant­woorden. Ook is er aandacht voor de historische achtergronden van de voedsel­voorziening in de Tweede Wereldoorlog en de totstandkoming van zijn boek. Er is na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook bestaat de mogelijkheid gesigneer­de exemplaren van De Voedsel­commissaris te kopen.

De lezing vindt plaats in ’Ons Huis’ in Almen, Dorpsstraat 37, 7218 AC. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5. 

 

Locatie:
Almen


Locatie

Locatie:
Almen

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail