Lange titel:
Herfstconcert Canticum Gorssel met Romantische Mis van Dvorák

Wanneer:
zondag 10 november 2019
Waar:
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

Canticum poster DvorakOp zondag 10 november zingt Canticum de romantische Mis in D op. 86 van Antonin Dvorák. Vanwege restauratie aan het orgel in de kerk in Gorssel, is het concert in de Ontmoetings­kerk in Eefde.
Op verzoek van een bevriende architect die een kapel bij diens kasteel in Luzany had gebouwd, schreef Dvorák (geboren in 1841-1904 in Bohemen, nu Tjechië) voor de intieme beslotenheid van deze kapel zijn hart­verwarmende Mis in D. Het is een fijnmazig werk, rijk aan expressie, dat alle kenmerken van zijn grotere romantische werken bezit. Dvorák werd geïnspireerd door de volks­muziek van Moravië en Bohemen, maar ook door zijn religieuze achtergrond.

Het wordt een voornamelijk romantisch programma met muziek van Mendelssohn en Dvorák. Canticum maakt een uitstapje naar de 20e eeuw met het mooie Pater Noster van de Letse componist Peteris Vasks (1946).
De solisten die meewerken zijn: Marjan Vleeming (sopraan), Minou Tuijp (alt), Marcel van Os (tenor) en Jaap Roos (bas). Wilbert Berendsen, organist van de Martinikerk in Doesburg, bespeelt het orgel.
Dirigente is Paulien Roos-Bik.
Aanvang: 15:30 uur,
Entree: € 12,-- t/m 18 jaar gratis
  
www.canticumgorssel.nl 

  

Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde


Locatie

Ontmoetingskerk Eefde
Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

Schurinklaan 1, 7211 DD Eefde
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail