Lange titel:
Themacafé in De Borkel: Levi Weemoedt en Özcan Akyol

Wanneer:
dinsdag 12 november 2019
Waar:
De Borkel

Omschrijving

WeemoedtEus boek kleinOp dinsdag 12 november zijn Levi Weemoedt en Özcan Akyol te gast bij De Borkel in Gorssel. Zij verzorgen samen een lezing over de dicht­bundel ‘Pessimisme kun je leren’.

Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk, is schrijver van tragi­komische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. In de jaren tachtig streed hij samen met Hans Dorre­stijn om de titel 'droevigste dichter van Nederland'. Weemoedt studeerde Nederland­se taal-­ en letterkunde in Leiden. Hij heeft dertien jaar als leraar Nederlands voor de klas gestaan. Weemoedt debuteerde in 1977 met Geduldig Lijden, een jaar later gevolgd door Geen Bloemen en Zand Erover (1981). In 2018 verscheen Pessimisme kun je leren ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag, er werden meer dan 90.000 exemplaren van verkocht. 

Özcan Akyol (1984) schreef eerder de semi autobiografische bestsellers Eus en Turis. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijk­ste literaire schrijvers van zijn generatie. Ook is hij bekend van zijn televisie­werk, waaronder het tafelheerschap bij DWDD en sinds kort ‘Sterren op het doek’.

De lezing begint om 14.30 uur.
De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboek­handel Bechtle. Kaarten in de voorverkoop kosten € 6 en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Bechtle, het restaurant van De Borkel en de Biblio­theek Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: tel. 06-12970642 of  

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail