Lange titel:
Vrijwilligers Workshop Festival: aandacht en waardering voor vrijwilligerswerk

Wanneer:
zaterdag 9 november 2019
Waar:
Lochem

Omschrijving

VWfestMantelzorgers, vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken uit de hele gemeente Lochem zijn van harte welkom op het Vrijwilligers Workshop Festival in het Stadshuus in stad Lochem op zaterdag 9 november van 16 tot 20 uur.

Het festival is een initiatief van de Vrijwilligers­centrale Lochem. Het is een blijk van waardering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers, die met dit festival eens goed in de watten worden gelegd. Het festival heeft workshops, een Verwen­plein en een Vraag­Maar­Raakplein, maar er is ook aandacht voor lekker eten, drinken en muziek.

In de gemeente Lochem is 63% van de volwassen inwoners actief als vrijwilliger en 37% zorgt voor een naaste als mantelzorger. Daar mogen we als gemeente best trots en zuinig op zijn. Het gaat daarbij niet alleen om vrijwilligers die ergens als vrijwilliger staan ingeschreven. Je kunt bijvoorbeeld ook luizen­moeder zijn op een school, in een buurt actief zijn rondom de tuintjes of penning­meester bij een sport­vereniging. Iedereen die actief is als vrijwilliger of een ander ondersteunt als mantelzorger is welkom op het festival.

Er zijn zo’n 15 workshops. Een doorlopend programma waar je vrijblijvend kunt rond lopen en aanschuiven en er is een Baristabar en meesterlijke hamBurgers van het Zwijnshoofd.
De opzet is als bij een echt festival, met een line-up, festivalbandjes voor de bezoekers en zij kunnen hun eigen workshopprogramma samenstellen. Aanmelden hoeft niet, meedoen is gratis.
  

Locatie:
Lochem


Locatie

Locatie:
Lochem

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail