Lange titel:
Concert De Harmonie: big band ‘The Project’

Wanneer:
zondag 10 november 2019
Waar:
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

BigBand10112019 kleinHalf september vond op initiatief van de Harmonie Gorssel-Eefde de aftrap plaats van ‘The Project’: een tijdelijk muzi­kaal project in de vorm van een big band. Onder enthousiaste leiding van Harry ten Brinke, een vertrouwd gezicht bij de vereniging, werken ruim twintig muzi­kanten toe naar een spetterend concert op zondag 10 november. Het concert is een onderdeel van het (traditionele) koffie­concert van De Harmonie in Eefde op deze dag.

Onder de deelnemers bevinden zich leden van De Harmonie die wel zin hadden in een muzikaal uit­stapje en ook oud-leden voor wie een aantal weken intensief musiceren een goed alter­natief is voor het verenigings­leven. Daarnaast spelen er ook muzikanten mee die geen directe link hebben met de Harmonie maar wél graag bigband­muziek maken. Vanaf de eerste gespeelde noot bleek dit een perfecte mix te zijn.
Een big band bestaat grotendeels uit saxofoons, trompetten en trombones. In de Gorssel­se variant spelen echter ook een dwars­fluit en klarinet mee. Natuurlijk treffen we de belangrijkste instru­menten, die zorgen voor de basis, aan in de achterste linies: de ritme­sectie, bestaande uit een contra­bas, piano en divers slag­werk.
Wat kunnen de toehoorders zoal verwachten tijdens het concert? In elk geval veel swingen­de muziek, variërend van Zuid-Amerikaans tot hier en daar een jazzy tintje. Denk aan klassie­kers als ‘My little suede shoes’ (Charlie Parker) en 'Summer­time', maar ook 'A night in Tunesia’ (origineel van Dizzy Gillespie). En, zoals dat in een big band hoort, zullen her en der solisten van hun stoel opstaan om het publiek te trakteren op een prachtige solo.
Big band 'The Project' heet iedereen van harte welkom om 11.30 uur in de Ontmoetings­kerk in Eefde. De  toegang is gratis.

  

Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde


Locatie

Ontmoetingskerk Eefde
Locatie:
Ontmoetingskerk Eefde

Omschrijving

Schurinklaan 1, 7211 DD Eefde
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail