Lange titel:
Lezing over schilder Jan Beutener

Wanneer:
zaterdag 25 januari 2020
Waar:
Museum MORE

Omschrijving

Kunsthistorica Iris Maalderink neemt u mee in het oeuvre van kunstschilder Jan Beutener (1932). Beutener is een kijker. Een ontdekker van dingen. Van details die hij een unieke lading geeft, van suggestieve maar altijd heldere uitsnedes of uitvergrotingen. Met gevoel voor absurdisme. En voor humor vermengd met melancholie. 

Expositie
Museum MORE heeft van 19 januari tot 31 mei 2020 een overzichtstentoonstelling ‘After All’ over Jan Beutener. Het is een terugblik op 50 jaar kunstenaarschap (1969-2019) en er zijn meer dan 70 schilderijen van de kunstenaar te zien.

JanBeutener AchternamiddagJan Beutener - Achternamiddag - 1972Schilderijen van Jan Beutener laten je als kijker vaak vol vragen achter. Ook het schilderij Achternamiddag dat Beutener in 1972 maakte, prikkelt om verder te kijken. Je ziet een zonovergoten plat dak van een rechthoekig gebouw, omheind met bomen. Maar wat doet die handdoek daar? De aanwezigheid impliceert dat de eigenaar afwezig is. Die spullen komen niet vanzelf op het dak terecht. Beutener distantieert zich van enige implicatie, want dat is voor rekening van anderen en hij vindt dat hij daar niet verantwoordelijk voor kan worden gehouden. In Beuteners werk zie je vaker hints naar de aanwezigheid van mensen, zonder dat ze in beeld komen. Tijdens de lezing ontdek je hoe Beutener tot ideeën komt en welke manieren hij kan kiezen om ze uit te werken tot één enkel beeld. Je leert zijn manier van kijken. De lezing duurt ongeveer 1 uur.

Reserveren
Lezing op zaterdag 25 januari en zondag 9 februari 2020 om 11.00 uur. Reserveer tijdig i.v.m. het beperkte aantal plaatsen via .
In uw mail aangeven voor welke dag u wilt reserveren.
De lezing duurt ongeveer 1 uur.
Ticketprijs € 7,50 exclusief museumentree.
Betaling op de dag zelf bij de kassabalie in Museum MORE in Gorssel.

Meer over deze lezing op de website van Museum MORE 

  

Locatie:
Museum MORE


Locatie

Museum MORE
Locatie:
Museum MORE

Omschrijving

Het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme
is gevestigd in hartje Gorssel.
Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
Telefoon 0575-760 300
Website
  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail