Lange titel:
Lezing van Reinder Bielleman 'Reservist in Uruzgan'

Wanneer:
vrijdag 21 februari 2020
Waar:
Detmerskazerne

Omschrijving

ReservistIn het Veteranen Ontmoetings Centrum (VOC), gevestigd in de voormalige Detmers­kazerne in Eefde, worden lezingen gehouden die voor iedere belangstellende toegankelijk zijn.

Vrijdagavond 21 februari zal Reinder Bielleman een lezing geven over zijn uitzending naar Uruzgan als reservist in het Nederlandse leger. Het Nederlandse leger was vanaf september 2001 actief betrokken bij operaties, gericht op het stabiliseren van landen met een hoog 'terrorisme­gehalte'.

De Nederlandse missie in Afghanistan gaat uit van de zogenaamde 3D filosofie: Defence, Development en Diplomacy. Hierbij is het de bedoeling dat de nadruk van de eerste 'D' in de loop van de missie langzaam verschuift naar de tweede en derde 'D'. Vanwege de veelal spectaculaire televisie­­beelden krijgt de eerste 'D' regelmatig aandacht in de media, vooral nu ons leger actief bezig is het te controleren gebied in Uruzgan uit te breiden en er geregeld gevochten wordt.

Tijdens deze lezing belicht Reinder Bielleman de Nederlandse missie vanuit een geheel ander perspectief. Hij beschrijft het leven in Kamp Holland en omgeving, waar mensen van een groot aantal verschillende nationaliteiten en met uiteen­lopende culturele achtergronden werkzaam zijn. In dit persoonlijke verslag komt de dagelijkse problematiek in Uruzgan, die een gevolg is van de grote culturele verschillen in een traditioneel ingesteld land, uitgebreid aan de orde. Over deze uitzending heeft Reinder ook een boek geschreven die op deze avond te verkrijgen is.

De lezing begint om 19.45 uur
Gratis toegang
 

   

Locatie:
Detmerskazerne


Locatie

Detmerskazerne
Locatie:
Detmerskazerne

Omschrijving

Kazerneplein 6, 7211BM Eefde
In de kazerne is het Veteranen Ontmoetings Centrum gevestigd
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail