Lange titel:
‘Tegenlicht Meetup’ over voedseltransitie

Wanneer:
dinsdag 14 april 2020
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

VeldhofTegenlicht kleinTegenlicht Meetup over voedseltransitie op 14 april in 't TrefpuntI.v.I.v.m. de cII

I.v.m. de coronacrisis afgelast.

Tuinderij De Veldhof uit Joppe organiseert op 14 april 2020 een ‘Tegenlicht Meetup’ in ’t Trefpunt in Gorssel. Thema van de bijeenkomst is: ‘Samen in de voedsel­transitie’.
Organisator Valérie van Dijck van Tuinderij De Veldhof licht het thema van de Meetup toe: “Het Nederlandse platteland is een broed­plaats voor nieuwe initiatieven. Om de schade van klimaat­verandering te beperken moet het landbouw­beleid radicaal op de schop. Maar wie gaat dat doen? Plattelands­pioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duurzaam leven en gemeenschaps­zin. Hoe zou de duurzame voedsel­keten er uit kunnen zien en wat kunnen burgers hier aan bijdragen om de omschakeling te versnellen?” 

Aan het begin van de bijeenkomt wordt de documentaire 'Plattelands­pioniers' vertoond, waarin onder anderen voedselbos­expert Wouter van Eck zijn visie geeft op duurzame landbouw. De deelnemers gaan daarna we met elkaar in gesprek. Tuinderij De Veldhof geeft een kijkje in de keuken van de duurzame landbouw. En raadslid van de gemeente Lochem Marleen van der Meulen (D66) legt uit hoe de gemeente Lochem zich inzet voor de duurzame voedsel­transitie. 
Na afloop is er een drankje en ruim gelegen­heid om contacten met elkaar te leggen en informatie uit te wisselen.
De Meetup op 14 april in ’t Trefpunt, Molenweg 53 in Gorssel, begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 afgesloten.
De entree voor de ‘Meetup’ is gratis. Reserveren is gewenst in verband met het beperkte aantal beschik­bare plaatsen. Meer informatie en reserveren via www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda.

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail