Lange titel:
Amsterdam Wind Quintet

Wanneer:
zondag 4 oktober 2020
Waar:
Hanzehof

Omschrijving

De concerten van Kapel op 't Rijsselt vinden tot nader order plaats in de Buitensociëteit van de Hanzehof. Met de coronamaatregelen is in de Kapel slechts plaats voor 40 tot 45 personen en het aantrekkelijke programma trekt aanzienlijk meer bezoekers. Gelet op de tijdelijkheid van deze uitwijk worden vooralsnog deze concerten vermeld in de agenda van Gorssel.nl. 

AmsterdamWindQuintetIn deze concertreeks is zondagochtend 4 oktober 2020 een optreden van het Amsterdam Wind Quintet met het programma von Kopf bis Fuss. Deze voorstelling was eerder geprogrammeerd voor 14 juni in de Kapel. Zij treden nu op met een nieuw programma.

In dit concert passeren de grootste Europese en Amerikaanse namen uit de roerige jaren twintig de revue. Schrijver Bertolt Brecht en componist Kurt Weil maakten naam met o.a. de bekende Dreigroschen Oper, een door de Nazi’s verboden theaterstuk waarin de slechte sociale omstandigheden van die tijd aan de kaak worden gesteld. In diezelfde tijd werd Marlene Dietrich wereldberoemd met het titelstuk van dit concert, afkomstig uit de film Der Blaue Engel. De Charleston komt voorbij evenals Charlie Chaplin (als componist!) en ook is er muziek te horen van Gerschwin, Poulenc en Hindemith. Kortom voor velen een feest van herkenning.

Website: www.amsterdamwindquintet.nl 

Aanvang 11.30 uur (welkom vanaf 10.30 uur) 
Entree € 20,-
Reserveren kan door het sturen van een mail naar   of via 0575 – 570 521 (ook d.m.v. de voice mail). Vermeld het concert/de concerten, het aantal plaatsen, uw telefoonnummer én geef aan of de personen van de reservering uit één huishouding komen en dus naast elkaar mogen zitten.

 

 

Locatie:
Hanzehof


Locatie

Hanzehof
Locatie:
Hanzehof

Omschrijving

Theater en congrescentrum Hanzehof
Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail