Lange titel:
Inloopmiddag tuinderij De Veldhof

Wanneer:
zondag 27 september 2020
Waar:
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Zelfoogst kleinOp zondag 27 september houdt tuinderij De Veldhof een inloopmiddag. Tuinder Valérie van Dijck geeft uitleg over het zel­foogsten van groenten.
Met de slogan ‘Onze groenten zijn zó vers, ze hoeven alleen nog maar geoogst te worden.... en dat mag je zelf doen’ is tuinderij De Veldhof in Joppe dit jaar geheel ove­rgestapt op zelf­oogst. In voorgaande jaren moest je een abonnement nemen om de bijzondere groenten van De Veldhof in je keuken te krijgen. Nu kun je naar de tuin­derij gaan wanneer het je uitkomt, je groenten oogsten en via internet afrekenen wat je hebt gehaald. Abonne­menten bestaan nog steeds, maar ook nu in de vorm van zelf­oogst. Naast groenten mogen er in de zomer­maanden ook kruiden fruit geoogst en bloemen gesneden worden. 

Tuinder Valérie van Dijck: "Mensen met een abonnement, die wekelijks hun groenten halen, zijn erg betrokken bij de tuin en de manier waarop we telen. Het heet perma­cultuur. Daarbij doet de natuur het werk. Geen bemesting of gebruik van chemische producten. Het betekent wel dat er rondom de groenten allerlei andere planten kunnen groeien. Maar dat is de natuur ook zo. En juist nu, nu we met ui­tdagingen rondom corona te maken hebben wordt het belang van lokaal voedsel nog duidelijker." 
De tuin is voor iedereen open van woensdag tot en met zondag op alle tijden dat de zon op is. Oogst­instructies liggen klaar om bezoekers wegwijs te maken. Alle officiële coron­aregels zijn op de tuin van toepassing.

Inlopen op 27 september kan tussen 12.00 en 16.00 uur. Valérie leidt de bezoekers rond en geeft uitleg over de verschillende soorten groenten en het zel­foogsten.

 

Locatie:
Tuinderij de Veldhof


Locatie

Tuinderij de Veldhof
Locatie:
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen.
De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps

  
  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail