Lekker actief

Zin in een lekker actief uitstapje? Kijk hieronder voor leuke dingen die je allemaal in de omgeving van Gorssel kunt doen. Ook met de kinderen. Van kanoën tot ballonvaart, van een ritje per TukTuk tot tokkelen in het klimbos, van een bezoek aan een boerderijmuseum tot wandelen met een ezel.

DeHoekHuurfietsen-001 klein

Fietsverhuur
In Gorssel zijn fietsen, e-bikes en tandems te huur bij Eetcafé de Hoek, Joppelaan 5, vlakbij Museum MORE. Reserveren is gewenst: 0575-492263. 
Gesloten op maandag.

TukTukenSolexDuoGR

Gorssel op de Solex of per TukTuk, met leuke dingen onderweg
Of verken de omgeving van Gorssel met een Solex of elektrische 7-persoons TukTuk!
Er worden arrangementen aangeboden met een wijn­proeverij op een fraaie wijn­gaard in de omgeving, indoor of outdoor laser-kleiduif­schieten, kloot­schieten, drone vliegen, buffet en BBQ.
Informeer vooraf bij Eetcafé de Hoek naar de mogelijk­heden 0575-492263 of kijk op deze website

De Zevensprong
ZevensprongDuo1000pxCafé en restaurant met speeltuin en midgetgolf. Goed vertrekpunt voor wandelingen door de bossen van Joppe en Gorssel of over de Gorsselse Heide.
Dortherdijk 6, 7215 LC Joppe
Locatie op Google maps
Tel 0575-494202
Website 
  

BASBallonvaart-Laren325Ballonvaart
Een van de grootste ballon­vaartbedrijven, BAS Ballon­vaarten, is gevestigd in Laren. Vertrek is o.a. mogelijk vanaf Laren. U kunt inschrijven op geplande groeps­vaarten, of een privé ballon huren tot max 20 personen.
Website BAS Ballonvaarten 
Rechtstreeks naar programma vanuit Laren
    

Klimbos, survival en karten
KlimbosEefde325pxKarting Eefde & Outdoor Sport is een complex vlak bij der Gorsselse Heide, op nog geen 5 fraaie fietskilometers van Gorssel. Een bezoek is goed te combineren met een wandeling over de Gorsselse Heide.  Er is een kartcircuit van ruim 600 meter, een klimbos om te klimmen, slingeren, kruipen en ziplinen, en rondom de kartbaan is een survivaltrack met uitdagende stormbanen.
Karting Eefde, Elzerdijk 44, 7211 LT Eefde
Website 
Locatie op Google Maps  
 

Museumboerderij Klein Hulze
MuseumboerderijKleinHulzeKLEven terug in de tijd, met paardenmachines en tractoren uit de jaren 50, oude hand-gereedschappen en huishoudelijke apparaten. Klederdracht uit de streek en er is ook een kraam­kamer ingericht.
In de omliggende tuin staan oude gewassen en vergeten groenten.
Geopend: april t/m oktober op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Maar ook op andere tijden staat de deur van het 'Rustpunt' open en kunt u er zelf een kopje koffie of thee zetten.
Wagenvoortsdijk 7, 7218 MP Almen
Tel. 0575-431522
Locatie op Google Maps
  

Museum STAAL 
Staal WM 05a 325pxDe beroemde dichter A.C.W. Staring (1767-1840) heeft zijn eigen plek in Museum STAAL. Die naam staat voor STAring ALmen. Starings liefde voor het landschap en de geschiedenis en cultuur van de Achterhoek worden voelbaar in het museum en zijn gedichten en gedachten laten je de Achterhoek op een onverwachte manier ervaren.  
Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen
Artikel n.a.v. de opening en fotoalbum
Website 
Locatie op Google Maps
   

Kano’s, waterfietsen, SUP-boards
KanosALmen kleinZo’n 11 km van Gorssel ligt het fraaie dorpje Almen aan het meanderende riviertje de Berkel. Bij het zwembad van Almen kunt u kano’s (1, 2, 3 of 4 persoons), waterfietsen (4-persoons) en SUP-boards (stand-up-peddelen) huren. Ze zijn te huur voor een lokaal tochtje (bijvoorbeeld naar Theetuin ’t Besselink nog geen kilometer verderop, of het koepeltje van Staring) of voor het wat meer serieuzere werk naar Lochem (8,1km) of naar Zutphen (7,1 km), met vervoer terug.
Het Almense zwembad heeft overigens ook drie trekkershutten.
Informeer vooraf naar de mogelijkheden.
Zwembad de Berkel, Berkelweg 7, 7218 AS Almen
Telefoon 0575-431500
Website (direct naar de pagina met deze activiteiten)
Locatie op Google Maps

BerkelzompAlmen 325

Tochtje met de Berkelzomp over de Berkel
Eveneens bij zwembad Almen kunt u inschepen op de ‘Fute’, een replica van de vroegere Berkel­zomp, een houten plat­bodem waarmee over de Berkel handel werd gedreven van Duitsland tot Zutphen.
Vanaf mei tot begin september.
Website
  

Een wandeltochtje met een ezel
EzelWandelenEveneens vanuit Almen kunt u wandelen met ezels. Leuk voor de kinderen, die kunnen op de rug van een ezel mee. En de ezel draagt een mandje met iets lekkers voor onderweg. Een picknick reserveren kan ook. U kunt kiezen uit twee wandelingen van ongeveer 2,5 uur.
Informatie bij Camping de Vetweide, Henk Wiltink, , 0575-431927
Dorpsstraat 7, 7218 AA Almen
Website
Locatie op Google Maps
  

Haarbroekse Vijvertuin
HaarbroekseVijvertuinFraai gelegen theeschenkerij met spreukentuin, maisdoolhof en allerlei (kunst)objecten die van oude materialen van de boerderij gemaakt zijn. Binnen en buiten zijn in totaal meer dan 200 spreuken en gezegdes uitgebeeld. De spreukentuin en het maisdoolhof zijn alleen zomers open. Ook worden er boerengolf en diverse andere activiteiten georganiseerd. 
Idee: De fietstocht van 40km vanuit Gorssel 'Ooievaarsroute' komt langs de Haarbroekse Vijvertuin.
Harfsensesteeg 40, 7217 MH Harfsen
Tel 0573-401623
Locatie op Google Maps
Website

Speel- en Kinderboerderij Strubbert
strubbertKinderboerderij met een gezellige stal en verschillende weiden met wel 160 dieren. Op de speelweide vindt u o.a. een klimtractor, schommels, zweefdraaimolen en bouwhoek. Verder heeft de Strubbert een doolhof, trap­tractortjes, tafeltennis, trapskelter, puzzeltocht over de boerderij, kikkerglijbaan, een Ot en Sien plein en nog veel meer.
Koebushorst 7, 7245 TD Laren (Gld)
Locatie op Google Maps
Tel 0573-221306
Website

 

 

staring 

kano2

berkel2

haar2

str2

str3

str4

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail