Betoverende tuinen

Gorssel heeft een aantal particuliere tuinen die u (in het zomerseizoen) regelmatig tegen een bescheiden vergoeding kunt bezoeken. Deze tuinen zijn hieronder vermeld. Het tuinseizoen is nu voorbij en de vermelde tuinen zijn nu in het algemeen nu niet te bezichtigen. In het voorjaar van 2019 zullen op deze pagina de openingstijden van dat jaar worden vermeld.
In 2019 komt er weer een tuinenweekend met nieuwe te bezoeken tuinen. Nadere info hierover volgt.

 

uiterwaard

De Uiterwaard

Hankweg 2, 7214 DJ Epse

Deze prachtig gelegen tuin van 6.200 m2 in de uiter­waarden van de IJssel tussen Gorssel en Epse heeft elementen uit de Engelse en uit de land­schappelijke tuin.

Website

 

Kloosterhofke

Kloosterhofke

Zutphenseweg 75, 7211 EB Eefde

’t Kloosterhofke is functionele liefhebbers­tuin, 3000 m², met o.a. een siertuin met borders op kleur, vormsnoei, een kruidentuin, groente- en fruittuin, een tuin met historisch prieel en een bloemen­pluktuin.
In de bloemen­pluktuin kunt u vanaf 21 juni tot eind september voor een kleine vergoeding iedere zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur zelf bloemen plukken. 

Tel. 0575-540204
E-mail 

 

lewisa300x225

Alpinetuin

Acaciaplein 29, 7213 WL Gorssel

Een beetje verstopt achter de woningen aan het plein bevindt zich een verrassende tuin met een geheel eigen karakter. Het is een rotstuin van 300 m2 met een tufwand, een wand van flagstones met veel Lewisia soorten, een veenbed met zuur­minnende planten, een vijver met moeras­gedeelte en meer dan 80 soorten Rhodohypoxis in potcultuur op het terras. Verkoop van plantjes uit eigen kweek.

In het seizoen zijn er diverse open dagen en is de tuin ook op afspraak te bezichtigen.
Website  

 

Hoefslag2

De Hoefslag

Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel

Aan de oostkant van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoefslag en omzoomd met oude bomen een verrassende landschaps­tuin. De tuinaanleg vormt een mooie overgang naar de achter­liggende weilanden aan de rand van het dorp en het buitengebied van landgoed Amelte. Golvende borders langs een slingerend gazon, een variëteit aan grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten geven een gevoel van ruimte en rust. Vanuit verschillende wandelpaden en zitplekken zijn de doorkijkjes telkens weer spannend.
Geopend voor gezelschappen op afspraak (e-mail).

 

 

   

   Alpinetuin2015-300x225   

   

Hoefslag   Hoefslag

 

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail