Betoverende tuinen

 
Gorssel heeft een aantal prachtige particuliere tuinen die u in het zomerseizoen regelmatig tegen een bescheiden vergoeding kunt bezoeken. Deze tuinen zijn hieronder vermeld.
Ieder jaar in het laatste weekend van juli is er het ‘Tuinrondje Gorssel’ waar zes fraaie tuinen aan meedoen. Website van het Tuinrondje.
  

De Hoefslag

Hoefslag1

Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel

Aan de oostkant van het dorp Gorssel ligt ver­scholen achter de bebouwing aan De Hoef­slag en omzoomd met oude bomen een verrassende land­schaps­tuin. De tuin­aanleg vormt een mooie overgang naar de achter­liggende weilanden aan de rand van het dorp en het buiten­gebied van landgoed Amelte. Golvende borders langs een slingerend gazon, een variëteit aan grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten geven een gevoel van ruimte en rust. Vanuit verschillende wandel­paden en zit­plekken zijn de doorkijkjes telkens weer spannend.
Geopend voor groepen op afspraak en tijdens het jaarlijkse Tuinrondje Gorssel.
Website  

  

Theetuin Kamperfoelie

Kamperfoelie 1

Kamperweg 1a, 7213 AP Gorssel

Theetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, verscholen onder monumen­tale eiken maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een opper­vlakte van ruim ander­halve hectare. In de binnen­tuin zijn diverse borders aangelegd met vaste planten, voorjaars- en zomer­bollen en rozen. De buiten­tuin is landschappelijk ingericht met struiken­borders, een boom­gaard, moestuin en een grote vijver. De vele zitjes bieden een uniek uitzicht op de tuin.
De Theetuin doet mee aan het Tuin­rondje en is verder geopend op afspraak, eventueel in combinatie met High Tea, lunch of diner.
Tel. 06-16442338.
Website

 

Alpinetuin

Alpinetuin19 2 klein

Acaciaplein 29, 7213 WL Gorssel

Een beetje verstopt achter de woningen aan het plein bevindt zich een verrassende tuin met een geheel eigen karakter. Het is een rotstuin van 300 m2 met een tuf­wand, een wand van flag­stones met veel Lewisia soorten, een veenbed met zuur­minnende planten, een vijver met moeras­gedeelte en meer dan 80 soorten Rhodohypoxis in potcultuur op het terras. Verkoop van plantjes uit eigen kweek.
In het seizoen zijn er diverse open dagen (vermeld in de agenda van Gorssel.nl) en is de tuin ook op afspraak te bezichtigen, via tel. 0575-540791 of 06-40092295.

Website  
  

In de tuin van Dorth

Tuin van Dorth 3Bathmenseweg 10, 7216 PB Kring van Dorth

In deze fraaie land­schaps­tuin wordt op ecologische wijze getuinierd en vindt u tal van bijzondere soorten mooi verweven met inheemse soorten. U kunt in alle rust rond­wandelen over het één hectare grote perceel. U dwaalt door de weelderige cottage­tuin met moes­tuin, over oud beklinkerde paadjes, langs de grote vijver, over de wal met insectenmuur, door de houtsingel naar de wilde wei met boomgaard. De vele idyllische zitjes bieden de gelegenheid rustig te genieten van de prachtige ver­gezichten en de stilte die er heerst.
Geopend voor groepen op afspraak en tijdens het jaarlijkse Tuin­rondje Gorssel.

Website

   
Foto's hieronder, van boven naar beneden: De Hoefslag, Klein Kamper­foelie, Alpine­tuin en In de tuin van Dorth

Hoefslag3 Hoefslag22

Kamperfoelie 3 Kamperfoelie 2

Alpinetuin19 1 Alpine

Tuin van Dorth 1 Tuin van Dorth 2

      

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends