Lekker actief

 
Zin in een actief uitstapje? Kijk hieronder voor leuke dingen die je allemaal in de omgeving van Gorssel kunt doen. Ook met de kinderen. Van kanoën tot ballonvaart, van een ritje per TukTuk tot tokkelen in het klimbos, van een bezoek aan een boerderijmuseum tot wandelen met een ezel.

DeHoekHuurfietsen-001 klein

Fietsverhuur
In Gorssel zijn fietsen, e-bikes en tandems te huur bij Eetcafé de Hoek, Joppelaan 5, vlakbij Museum MORE. Reserveren is gewenst: 0575-492263. 
Gesloten op maandag.

TukTukenSolexDuoGR

Gorssel op de Solex of per Tuk­Tuk, met leuke dingen onderweg
Verken de omgeving van Gorssel met een Solex of elektrische 7-persoons TukTuk!
Er worden arrangementen aan­geboden met een wijn­proeverij op een fraaie wijn­gaard in de omgeving, indoor of outdoor laser-klei­duif­schieten, kloot­schieten, drone vliegen, buffet en BBQ.
Informeer vooraf bij Eetcafé de Hoek naar de mogelijk­heden 0575-492263 of kijk op deze website

De Zessprong
ZevensprongDuo1000pxCafé en restaurant met speeltuin en midget­golf. Goed vertrek­punt voor wandelingen door de bossen van Joppe en Gorssel of over de Gorsselse Heide.
Dortherdijk 6, 7215 LC Joppe
Locatie op Google maps
Tel 0575-494202
Website / Facebook
  

Rondvaart op de ms Tram
MS Tram2 kleinVaartochten op de IJssel voor 4 tot 12 personen op motor­schip Tram. Vanaf de Hankweg (tussen Gorssel en Epse). Met bijvoorbeeld koffie­tafel, borrel of lunch. Stop om te zwemmen en kinder­feestje zijn ook mogelijk. 
Meer informatie en contact­gegevens via de website van ms Tram.
  

Veteranencentrum
VCON325pxIn het poort­gebouw van de voor­malige Detmers­kazerne in Eefde is het Veteranencentrum Oost-Nederland gevestigd. Het is een ontmoetings­plek voor vete­ranen, er worden activiteiten georganiseerd en tijdens de openings­uren kan iedereen gewoon even binnen­lopen. Er is een bescheiden museum ingericht en er is een fietsroute (30 km) verkrijgbaar die langs plekken leidt die militaire betekenis hebben (gehad), zoals een V-I lanceringsbaan, onderduik­adressen en gedenk­plekken.
Goed te combineren met bezoek aan Sluis Eefde
Kazerneplein 6, 7211 BM Eefde (Google Maps)
Open op maandag, woensdag en vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur
Website   
    

Museum STAAL 
Staal WM 05a 325pxDe beroemde dichter A.C.W. Staring (1767-1840) heeft zijn eigen plek in Museum STAAL. Die naam staat voor STAring ALmen. Starings liefde voor het land­schap en de geschiedenis en cultuur van de Achter­hoek worden voel­baar in het museum en zijn gedichten en gedachten laten je de Achter­hoek op een onverwachte manier ervaren.  
Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen
Artikel n.a.v. de opening en fotoalbum
Website 
Locatie op Google Maps
   

Kano’s, waterfietsen, SUP-boards
KanosALmen kleinHet fraaie dorpje Almen heeft aan het meanderende riviertje de Berkel een mooi zwembad, waar u ook kano’s (1, 2, 3 of 4 persoons), waterfietsen (4-persoons) en SUP-boards (stand-up-peddelen) kunt huren. Ze zijn te huur voor een lokaal tochtje (bijvoor­beeld naar Theetuin ’t Besselink nog geen kilometer verderop, of het koepeltje van Staring) of voor het wat meer serieuzere werk naar Lochem (8,1km) of naar Zutphen (7,1 km), met vervoer terug.
Bij het zwembad zijn ook drie trekkers­hutten.
Informeer vooraf naar de mogelijk­heden.
Berkelweg 7, 7218 AS Almen
Telefoon 0575-431500
Website (direct naar de pagina met deze activiteiten)
Locatie op Google Maps
    

BerkelzompAlmen 325

Tochtje met de Berkel­zomp over de Berkel
Eveneens bij zwembad Almen kunt u inschepen op een replica van de vroegere Berkel­zomp, een houten plat­bodem waarmee over de Berkel handel werd gedreven van Duits­land tot Zutphen.
Vanaf mei tot begin september.
Website
  

BASBallonvaart Laren325Ballonvaart
Een van de grootste ballon­vaart­bedrijven, BAS Ballon­vaarten, is gevestigd in Laren. Vertrek is o.a. mogelijk vanaf Laren. U kunt inschrijven op geplande groeps­vaarten, of een privé ballon huren tot max 20 personen.
Website BAS Ballonvaarten 
Rechtstreeks naar programma vanuit Laren
    

Klimbos, klettersteig en karten
KlimbosEefde325pxKarting Eefde & Outdoor Sport is een complex vlak bij de Gorsselse Heide, op vijf fraaie fiets­kilometers van Gorssel. Een bezoek is goed te combineren met een wandeling over de Gorsselse Heide.  Er is een kart­circuit, een klim­bos en een klimrots en een survival­­track.
Elzerdijk 44, 7211 LT Eefde
Website 
Locatie op Google Maps  
 

Museumboerderij Klein Hulze
MuseumboerderijKleinHulzeKLEven terug in de tijd, met paarden­machines en tractoren uit de jaren 50, oude hand­gereed­schappen en huis­houdelijke apparaten. Kleder­dracht uit de streek en er is ook een kraam­kamer ingericht.
Geopend: april t/m oktober op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Maar ook op andere tijden staat de deur van het 'Rustpunt' open en kunt u er zelf een kopje koffie of thee zetten.
Wagenvoortsdijk 7, 7218 MP Almen
Tel. 0575-431522
Locatie op Google Maps
  

Een wandeltochtje met een ezel
EzelWandelenEveneens vanuit Almen kunt u wandelen met ezels. Leuk voor de kinderen, die kunnen op de rug van een ezel mee. En de ezel draagt een mandje met iets lekkers voor onderweg. Een picknick reserveren kan ook. U kunt kiezen uit twee wandelingen van ongeveer 2,5 uur.
Informatie bij Camping de Vetweide, Henk Wiltink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0575-431927
Dorpsstraat 7, 7218 AA Almen
Website
Locatie op Google Maps
  

Warkense molen en bakkerijmuseum
Warkense molen1 kleinEen leuk uitje tussen Warnsveld en Almen, prima met een fiets­tochtje te combineren. De historische molen draait in het algemeen iedere zaterdag en in het seizoen is dan ook het museum open. Vrijwilligers kunnen u er van alles over vertellen. Tijdens de lentefair is het extra gezellig.
Check vooraf even de contact­pagina van de website voor openings­tijden.
Lage Lochemseweg 25, 7231PK Warnsveld
Locatie op Google Maps
Website 

  
Haarbroekse Vijvertuin
HaarbroekseVijvertuinFraai gelegen thee­schenkerij met spreuken­tuin, mais­doolhof en allerlei (kunst)objecten die van oude materialen van de boerderij gemaakt zijn. Binnen en buiten zijn in totaal meer dan 200 spreuken en gezegdes uitgebeeld. De spreuken­tuin en het mais­doolhof zijn alleen zomers open. Ook worden er boeren­golf en diverse andere activiteiten georganiseerd. 
Idee: De fietstocht van 40km vanuit Gorssel 'Ooievaars­route' komt langs de Haarbroekse Vijvertuin.
Harfsensesteeg 40, 7217 MH Harfsen
Tel 0573-401623
Locatie op Google Maps
Website

KleineCaroussel

De Kleine Carrousel
Een 'beleef­boerderij' met stallen, veel beesten (en een knuffel­hoek), speel­weide,  lunch en terras.
Koebushorst 7, 7245 TD Laren (Gld)
Locatie op Google Maps
Tel 0573-221306
Website

 

 

staring 

kano2

berkel2

haar2

str2

str3

str4

warkensemolen2

warkensemolen3 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends