Schommel Oldenhofpark gesloopt

De boomschommel in het Oldenhofpark is door vandalen gesloopt. De touwen zijn in brand gestoken en wat resteert is een hoopje gesmolten plastic en metalen beugels op de grond. Touwslagerij Steenbergen heeft aangeboden touwwerk voor een nieuwe schommel te maken.

      BoomschommelGesloopt 1

       Van de boomschommel in het Oldenhofpark resteren
       nog slechts wat gesmolten plastic en metalen ringen
       op de grond en 
brandplekken op de tak waar de
       schommel aan hing

      BoomschommelGesloopt 3

De schommel hoort bij een speelplek die is aangelegd en wordt onderhouden door vrijwilligers. Een woordvoerder van het vrijwilligersgroepje vertelt: “Sinds de speelplek ruim twee jaar geleden is gemaakt hebben we al tientallen keren de schommel uit de boom gehaald. Onverlaten gooien het zitje achter takken hoog in de boom en dan kunnen wij het er weer met een ladder uithalen. Onlangs was het zitplankje kapot en we hadden juist een nieuwe gemaakt. Toen we die wilden monteren bleken de touwen geheel verdwenen. Het is duidelijk dat het in de brand was gestoken. Het touw is tot bovenaan opgebrand, de brandplekken op de tak waar de schommel aanhing zijn duidelijk te zien. Voor ons was de maat vol, maar Touwslagerij Steenbergen heeft aangeboden het touwwerk voor een nieuwe schommel te maken. Geweldig natuurlijk, dus binnenkort hangt er een nieuwe schommel en hopelijk kunnen kinderen jaren plezier van hebben.”

Vrijwilligersinitiatief
In het voorjaar van 2015 heeft een groep vrijwilligers in het Oldenhofpark een speel- en ontmoetingsplek gemaakt. Er is een professionele jeu-de-boulesbaan aangelegd en daaromheen staan wat eenvoudige speeltoestellen bedoeld voor kleinere kinderen en een picknickbank. De plek wordt gebruikt door kinderen uit de buurt, de peuterspeelzaal en kinderopvang gaan ernaartoe en er zijn twee vaste jeu-de-boulesgroepen. Ook gaan mensen vaak gewoon even op een bankje zitten voor de rust van het mooie park.
De vrijwilligersgroep onderhoudt ook de speeltoestellen en de omgeving. Zo was nog niet zo lang geleden de picknicktafel beklad (met o.m. hakenkruis) en had die tafel brandplekken. Met veel schuren, schoonmaken en een nieuwe laklaag is dat hersteld. De speeltoestellen worden preventief gecontroleerd en als dat nodig is gerepareerd.

Heeft u iets bijzonders gezien?
Een groepje jongeren maakt ook nog weleens gebruik van de picknickbank, ook ‘s avonds. “Dat mag natuurlijk, maar hopelijk weten de ouders dat er daarbij ook gedronken en geblowd wordt. Maar het zou wel fijn zijn als ze hun eigen rommel opruimen. Regelmatig maken bewoners van het appartementencomplex Huize Veldzicht en mensen van de boulesgroepen de boel weer schoon. Dingen waar anderen plezier aan beleven kapot maken kan natuurlijk helemaal niet.”
De vrijwilligersgroep vraagt mensen die informatie kunnen geven over het vandalisme zich te melden. Dat kan via e-mail:


Gorssel, 7 juli 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail