MORE organiseert een Mathilde Muze Event & Contest

Wie is de mooiste van het land?
MathildeMathilde, onsterfelijk in volle glorieOp de geboortedag van Mathilde de Doelder, 7 juli, heeft Museum MORE de aftrap gegeven voor een ode aan de vrouw die we eigenlijk beter met alleen haar voornaam kennen: Mathilde, levend kunstwerk, muze en derde echtgenote van de befaamde schilder Carel Willink. Het museum nodigt iedereen uit een lookalike-foto van zichzelf te plaatsen op haar Facebookpagina. Tijdens een groot 'Muze Event' in kasteel Ruurlo wordt de winnaar bekend gemaakt. Die krijgt een overnachting aangeboden in de huwelijkssuite van het kasteel.

Mathilde
Mathilde (1938-1977) werd verguisd en bewonderd. Geen poldermodel maar extravagantie was haar levensmotto. "Maar omdat je hier in Holland woont en er 700 jaar puriteins bloed door de aderen stroomt, mag je natuurlijk niet zo pronkzuchtig zijn als ik." Nog altijd is zij een inspiratie voor velen. Voor modeontwerpers zoals Victor & Rolf, stijlmakers als Vogue, maar ook 'gewone' mensen (M/V/GQ) die de kunst van het leven zichtbaar maken.
Mathilde-biograaf Lisette de Zoete: "Mathilde was een zelfgecreëerde creatie: haar stijl was niet alleen aandachttrekkerij, het was ook een ode aan de kunstgeschiedenis."

Lookalike-contest
RuurloJTE16-6-17 42Mathilde (Carel Willink, Portret van Mathilde, 1975) heeft een monumentaal thuis in Kasteel RuurloMuseum MORE roept mensen op deze levenskunst á la Mathilde te tonen. Paradijsvogels, uitzinnige uitdossingen, lookalikes. Deelnemers kunnen t/m 1 september een foto van zichzelf plaatsen op de Facebook-pagina van Museum MORE of inzenden via .
Denk aan Iris Apfel, de hoogbejaarde New Yorkse paradijsvogel. Of denk aan Lady Gaga en haar uitzinnige uitdossingen. Zó kleurde Mathilde Willink in de jaren zeventig het straatbeeld van Amsterdam. Een levend kunstwerk, gehuld in sprookjesachtige, tot de navel gedecolleteerde creaties van Fong-Leng, gecombineerd met hysterische make-up en dik, blond haar, dat nog dikker was gemaakt met strengen haar van Noorse nonnen. Waar Mathilde verscheen, knisperde het meteen van de energie. Passanten stopten en keken haar na, trambestuurders waarschuwden passagiers: „Alle ogen naar rechts, daar loopt Mathilde!”. Bron: NRC, Arjen Ribbens, 27-12-2016

Mathilde Muze Event
RuurloBruidsuiteHoofdprijs van de Mathilde lookalike contest is een overnachting in de huwelijkssuite van Kasteel RuurloDe prijsuitreiking vindt plaats op 9 september 2017 in Kasteel Ruurlo, in aanwezigheid van MORE's eigen Mathilde, vereeuwigd door Carel Willink in 1975. Tijdens het event kunnen bezoekers zich laten opmaken á la de Muze. Mathilde-biograaf Lisette de Zoete geeft een lezing en ... er is more.

De jury bestaat uit: Ype Koopmans, artistiek directeur Museum MORE, Louis van Beek, vertolker van Mathilde in de Theater Zeelandia-productie die genomineerd werd voor de prestigieuze Louis d'Or-prijs voor beste mannelijke hoofdrol, en Karen van Ede, beautydirector van VOGUE.

Museum MORE | Kasteel Ruurlo
Kasteel Ruurlo_brug_links_foto_Michael_van_OostenKasteel Ruurlo ging 27 juni jl. open voor publiek en is de tweede locatie van Museum MORE. Het kasteel is een initiatief van Hans en Monique Melchers en hergbergt de grootste collectie werken van schilder Carel Willink. In de eerste 9 openingsdagen heeft het 6.500 bezoekers ontvangen.

 

 

Gorssel, 8 juli 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail