Atelier Dorien Plaat is verhuisd naar de Molenweg

     DorienMolenweg14-7-17 8

      Het atelier van Dorien Plaat is voortaan gevestigd aan
      de Molenweg bij de fietsenwinkel van Ter Harmsel.
      Klik op een foto voor vergroting en voor meer
      afbeeldingen

     DorienMolenweg14-7-17 1

     DorienMolenweg14-7-17 3

     DorienMolenweg14-7-17 7

     DorienMolenweg14-7-17 6

De Gorsselse schilderes Dorien Plaat heeft haar werkplek aan het Nijverheidsplein moeten verplaatsen. Ze heeft er een aantal jaren fijn gewerkt en ze had daar leuke buren, maar het vervallen pand moet plaats maken voor nieuwbouw van een aantal woningen. De gedwongen verhuizing baarde haar in eerste instantie wel zorgen, omdat bezoekers van Museum MORE in hun loop door Gorssel haar atelier aan het Nijverheidsplein goed wisten te vinden. Via een oproep op het Prikbord van Gorssel.nl heeft ze een geschikte nieuwe werkplek gevonden. Haar atelier is nu gevestigd in het pand van de fietsenzaak van Ter Harmsel aan de Molenweg 58. Het is een geschikte ruimte die vanwege de etalage meer opvalt voor voorbijgangers. Reden voor Gorssel.nl om eens even te gaan kijken.

Smederij
Gerrie en Henk ter Harmsel hebben hun fietsenwinkel gehalveerd, waardoor ruimte voor het atelier van Dorien beschikbaar kwam. In het pand had de vader van Henk ter Harmsel  vroeger zijn smederij. In 1935 liet hij naast het pand waar nu de fietsenwinkel en het atelier zitten een woonhuis bouwen. Zo kon hij via een zijdeur direct naar zijn werkplaats gaan. In het gedeelte waar nu het atelier van Dorien Plaat zit, is nog het aambeeld te zien waarop het ijzer werd geslagen en ook de vuurplaats die met kolen werd gestookt. Daarvoor was een waterbak om het ijzer weer te koelen. In vroeger tijden maakte Henks vader daar bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk en de scharnieren van Huize Amelte en van de Vullerschool. Ook was hij hoefsmid en hij heeft dus menig Gorssels paard voorzien van hoefijzers. Een mooi stukje geschiedenis!
Overigens gaat de familie ter Harmsel absoluut nog niet stilzitten. U kunt er altijd terecht voor de aanschaf van een fiets, allerlei fietsaccessoires en ook voor reparatie en onderhoud van uw fiets!

Bezoekers welkom
Dorien hoopt dat er veel aanloop zal zijn op haar nieuwe plek. Om dit te bewerkstelligen heeft ze een banner gemaakt om de aandacht van bezoekers te trekken. Ook stelt ze zich voor dat er een wandelroute zou kunnen zijn die langs het prachtige, op de hoek van de Molenweg gelegen, ‘Noorse Huis’ en haar atelier loopt. En natuurlijk zullen kunstliefhebbers haar weten te vinden tijdens de jaarlijkse Lochemse Kunstroute met Pasen.
Mocht u dus een lekke band willen laten plakken, iets voor uw fiets nodig hebben of uw auto van brandstof willen voorzien aan de Molenweg 58: schroom dan niet om meteen Doriens prachtige schilderijen te komen bewonderen! U bent van harte welkom!

Atelier Dorien Plaat
Molenweg 58
7213 XH Gorssel
Open woensdag t/m zondag van 12 tot 17 uur, 
eventueel vooraf even bellen: 06-22154306


Redactie Gorssel.nl
14 juli 2017

aa

bb

cc

dd 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail