Wereldvoedseldag in Gorssel met lekkere soep

Fairtradewinkel Eerlijk! Genieten en Permacultuurtuinderij De Veldhof geven op zaterdag 14 oktober in Gorssel 2017 gezamenlijk aandacht aan Wereldvoedseldag. Van de groente van de Veldhoftuin en de fairtrade producten van Eerlijk! Genieten wordt met de creatieve inbreng van medewerkers een lekkere soep gemaakt. Tussen 12.00 en 14.00 uur wordt de soep vanuit een kraam voor de winkel van Eerlijk! Genieten gratis uitgedeeld. Een vrije gift wordt gewaardeerd.
De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het educatieve kinderproject Cochabamba (Bolivia) van GOVOS. Projectleden zullen aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen.

Cochabamba
Govos educatie 12Kinderen in Cochabamba (Bolivia)GOVOS (GOrssel Voor Ontwikkelings-Samenwerking, is opgericht in 1980 en staat aan de basis van fairtrade winkel ‘Eerlijk! genieten, wereldse kadowinkel’ aan de Hoofdstraat in Gorssel.
De vereniging GOVOS ondersteunt een educatief centrum in twee arme wijken in Cochabamba, Bolivia. Hier worden kinderen en jongeren van arme ouders opgevangen. Ze krijgen les en twee maaltijden per dag. Ook is er voor ruim vijftig basisschoolkinderen buitenschoolse opvang in het centrum. GOVOS levert een belangrijke financiële bijdrage en helpt het centrum verder zoeken naar uiteindelijke financiële zelfstandigheid. Voorlichting en fondsenwerving worden verzorgd door een projectcomité. Deze steun is alleen mogelijk op basis van giften.


Gorssel, 17 oktober 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail