Voor de wielerliefhebber: Bikefitting bij Fysio Den Oldenhof

Wil je met dezelfde inspanning sneller fietsen? Of heb je last van fiets-gerelateerde klachten aan bijvoorbeeld zitvlak, nek, knie, handen of rug? Jasper van Haaster van Fysiotherapie Den Oldenhof heeft de kennis en apparatuur om de racefiets optimaal in te stellen. ‘Bikefitting’ heet dat in wielerjargon.

Bikefitting
BikefitGRJasper van Haaster demonstreert een goede fietshouding. Rechts de camera voor de hoekmeting.Bij bikefitting wordt de racefiets zo optimaal mogelijk afgesteld op het lichaam en de doelstellingen van de wielrenner. Bikefitting is zeker niet alleen voor profrenners. Jasper: “Iedereen kan er baat bij hebben. Het kan blessures voorkomen en bij dezelfde inspanning kan je meer vermogen leveren. Kilometers maken wordt daarmee een stuk plezieriger en gemakkelijker!”
Fiets en fietsschoenen gaan dus mee naar de afspraak voor bikefitting en het volgende komt dan aan bod:

- Tijdens een intakegesprek worden doelen en
   fysieke mogelijkheden en beperkingen
   besproken.
- Lichamelijk onderzoek, zodat rekening gehouden kan worden met persoonlijke variabelen.
- Afstellen van schoenplaatjes.
- Fietspositie-analyse met behulp van video-opname en hoekmeting.
- Afstellen van zadelstand.
- Afstellen van stuurhoogte en waar nodig advies geven over gebruik van een andere maat stuurpen.

Jasper van Haaster
JasperJasper voert het peloton aanDe bikefitting wordt uitgevoerd door Jasper van Haaster, fysio- en manueel therapeut bij Fysiotherapie Den Oldenhof. Hij is afgestudeerd als Master manueel therapeut en heeft zich tevens gespecialiseerd in de wielersport. Dit heeft hij gedaan door de cursus ‘fietspositie-analyse’ te volgen, waar fysiotherapeuten worden opgeleid om bikefittings uit te voeren. Daarnaast is Jasper ruim 10 jaar actief als wielrenner bij de elite-zonder-contract, waarbij hij heeft mogen wedijveren met de nationale top. Door de combinatie fysiotherapie/manuele therapie en het jarenlang actief wielrennen kan hij een bikefitting uitvoeren die past bij uw lichaam en doelstellingen.

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur en kost € 90,-. Na afloop is de fiets optimaal afgesteld op het lichaam van de wielrenner.
Voor meer informatie, of het maken van een afspraak kan u contact opnemen met Fysiotherapie Den Oldenhof, telefoon 0575-493002, e-mailadres:  
  

 

Gorssel, 3 december 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail