Kerngroep DOP bezoekt Gorsselse buurtverenigingen

Gorssel kent vijf buurtverenigingen: De Wielewaal, Het Noorderkwartier, Plein 9, Quatre Bras en De Hoek. Het zijn verenigingen waarvan buurtbewoners met een bijdrage van om en nabij de 25 euro per jaar lid zijn. De leden van de Kerngroep DOP (DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022) zijn er poolshoogte gaan nemen.

Aan gezelligheid geen gebrek
dop logo rgb“Het gaat op en neer met de actieve betrokkenheid, maar we houden vrolijk stand”, klinkt het.
Quatre Bras spant de kroon qua duurzame saamhorigheid. Zij bestaat binnenkort al tachtig jaar en zal dat met gepaste festiviteiten vieren.
Vanuit de nieuwe wijk Grooterkamp kreeg De Wielewaal een mooie oppepper vanwege de komst van veel jonge gezinnen. Aan medewerking om de speeltuin en het trapveld op orde te houden en gezelligheid is dan ook geen gebrek. Dat geldt eveneens voor Plein 9. De korting op de gemeentelijke onderhoudssubsidie voor speeltuinen is dan weer een domper. En ook niet zo goed te begrijpen, zegt men, omdat veiligheid voor de kinderen toch op nummer 1 zou moeten staan. Daarvoor moet de gemeente zich medeverantwoordelijk voelen.

WielewaalBurendag2017De Wielewaal viert Burendag 2017

Strijdlustige Noorderkwartierders boekten onlangs actieresultaat: geen kaalslag in het plantsoen in Gorssel-Noord, maar aanpassing van het soort beplanting.
In de omgeving van De Hoek gaat het er misschien wat bedaarder aan toe, maar het zomeruitje en de nieuwjaarsborrel worden altijd druk bezocht en als de wortels de bestrating omhoogduwen, komt men heus in actie.

Samen optrekken
Goed te horen dat de buurtverenigingen elkaar ook opzoeken om samen activiteiten te organiseren. Als de Noorderkwartierkids een mooi Halloweenfeest maken, dan trekken de Wielewaalkoters daar maar al te graag naartoe. En dat geldt ook voor de buitenspeelmiddag of het Fun&Food Festival bij De Bolderhoek.
Het verkeer en groenonderhoud is een gemeenschappelijk en terugkerend thema. Waardering voor het bomensnoeibeleid, maar ergernis over struikelstoepen en woekerend groen.
Het ergst is scheurend personen- en landbouwverkeer op Joppelaan, Elfuursweg, Molenweg en Noorseweg. Dat zit menigeen toch echt hoog. “Waar blijft de handhaving”, vragen ze. Kerngroep DOP: “Misschien moeten we maar eens beginnen om met de loonwerkbedrijven te praten over wat meer begrip en discipline als het gaat om het matigen van de snelheid binnen de dorpsgrenzen. En vervolgens misschien ook wel met buurman/vrouw?”

Kerngroep DOP
De DOP Werkgroep heeft goede nota genomen van wat er speelt en is blij met de medewerking. “Hou ons vooral op de hoogte via of deponeer een briefje in de DOPBijenkorf bij Bechtle!”.


Gorssel, 5 december 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail