Laatste nieuws

Herstart IJsseljazz: 8 september 2024

Een fijn vooruitzicht voor Gorssel: na een pauze van een jaar gaat het toch weer gebeuren: op zondag 8 september 2024 is de herstart gepland van ‘Het leukste - gratis - muziek­festival van Oost-Nederland’. Onder die titel wordt IJssel­jazz weer tot leven gewekt door een grote groep enthousiaste mensen.
 
Schouders eronder
In 2023 ging het evenement, dat al sinds 2006 in het tweede weekend van september gehouden werd, niet door. Er was er een gebrek aan sponsoren. Dat moest voor 2024 hersteld worden. Het dagelijks bestuur van IJssel­jazz, bestaande uit Paul van der Veen, Joost Snoep en Vivian van Oorschot, heeft een groep van achttien personen bereid gevonden om diverse commissies te bemannen en sponsoren te werven, die brood­nodig zijn voor dit muziek­festival.
Paul van der Veen geeft aan: “Het dorp moet het dragen”. Daar bedoelt hij mee dat ‘we er met zijn allen de schouders onder moeten zetten’. Het festival drijft immers op vrij­willigers. Paul: “Geef je dus op en maak deel uit van deze unieke muziek­dag”. Verder wijst Paul graag op een nieuw initiatief: ‘Vrienden van IJsseljazz’. Binnenkort wordt actief geworven onder muziek­liefhebbers, je kunt vanaf € 100,- lid worden van deze ‘Vrienden’ en daarmee het festival steunen.

 IJsseljazz

Sponsoren
De sponsorcommissie is momenteel heel actief bezig met het werven van bedrijven die een steentje willen bij­dragen. Er moeten voor 15 juni 2024 voldoende sponsor­gelden bij elkaar gebracht worden om groen licht voor de editie 2024 te geven. Podia en geluid zijn al gereserveerd en voor de genoemde datum moet alles bekostigd kunnen worden. 

IJsseljazz2019Boven en onder IJsseljazz (foto's archief)

IJssseljazz2019 1

Drie podia
Er worden drie podia gebouwd. Uiteraard is er een podium voor jazz en een tweede podium voor blues. Daar­naast zijn er plannen voor een alternatief podium, waar gemusiceerd gaat worden in diverse muziek­stijlen, waarbij musici uit de regio de kans krijgen om hun kunnen te laten zien en horen. Denk daarbij aan soul, hip­hop, rock and roll en andere muziek­soorten.
Vandaar de eerder genoemde leus: ‘Het leukste - gratis - muziek­festival van Oost-Nederland’.

Drijvende kracht
Willem Mogezomp en Cindy Schermer van Eetcafé De Hoek in Gorssel waren steeds de drijvende kracht achter IJssel­jazz. Deze rol is nu over­genomen door Mike Ankersmit en Beau van Vrouwerff, de nieuwe exploitanten van Gasterij De Hoek, zoals de nieuwe naam van Eet­café De Hoek luidt. Gasterij De Hoek wordt het nieuwe hoofd­kwartier van IJsseljazz.
De organisatie is veel dank verschuldigd aan Willem en Cindy en is blij met de enthousiaste reactie van Mike en Beau. Ook de Gorsselse Scouting heeft toegezegd mede­werking te verlenen aan het festival.
Al met al worden er grote stappen gezet door het nieuwe bestuur. Gorssel.nl zal de verdere ontwikkelingen op de voet volgen. 

Redactie Gorssel.nl
15 mei 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends