Laatste nieuws

Aanmoedigingsprijs voor Evelien van Dort

Onlangs verscheen de ‘Gelukgids, ontdek waar jij blij van wordt’, een nieuw boek van Evelien van Dort. Evelien presenteerde het boek op 23 mei 2024 aan de kinderen van groep 7 van de Vuller­school in Gorssel. De kinderen kregen het boek cadeau. Bij die gelegenheid kreeg de schrijfster ook de aanmoedigings­prijs van het De Vullerfonds uitgereikt. Later op de dag was er een signeer­sessie bij Boekhandel Bechtle in het dorp.

Geluk 1Evelien van Dort presenteert de 'Gelukgids'

Geluk 2Evelien van Dort met de aanmoedigingsprijs van het De Vullerfonds

Gelukgids
De 'Gelukgids' is een praktisch boek, waarmee kinderen kunnen leren om beter om te gaan met stress of moeilijke momenten en kunnen ont­dekken waar ze gelukkig van worden. Het boek is bestemd voor kinderen van 9 tot 12 jaar.  Evelien schreef de Gelukgids vanuit haar ervaring als kinder­fysiotherapeute met een ‘brede blik’ op gezondheid en vanuit de visie ‘Positieve Gezondheid’. Positieve Gezond­heid omvat naast het fysieke ook het emotionele en mentale welzijn. Evelien maakte onder andere bij de Gelukgids een les­programma waarmee leerkrachten direct aan de slag kunnen.

Geluk 3Frans Spekreijse, voorzitter De Vullerfonds, spreekt de kinderen toe. Rechts Eri Willeumier-Noordhoff, penningmeester van het fonds

Aanmoedigingsprijs
Voorafgaand aan de signeer­sessie bij Bechtle en tijdens de presentatie van het boek in de Vullerschool ontving Evelien uit handen van een bestuurs­lid van het De Vullerfonds de aanmoedigings­prijs 2024 van het fonds. Het De Vuller­fonds is in 1883 opgericht door J.A. de Vuller, destijds burgemeester van de gemeente Gorssel. De Vuller­school draagt zijn naam. De prijs wordt uitgereikt aan iemand (geboren en/of woonachtig in de gemeente Lochem of Zutphen) die een bijzondere prestatie heeft verricht. Voor Evelien brengt de prijs een grote wens dichter­bij: “Ik wil de inhoud van het boek verwerken in een actief bordspel - ook met een aparte versie voor mensen met een licht verstandelijke beperking - waar je met hoofd, hart en handen wordt uitgedaagd om je eigen geluks­route te gaan”. 

Geluk 4JPGEvelien signeert bij Boekhandel Bechtle

Informatie
Titel: Gelukgids
Auteur: Evelien van Dort
Illustraties: Suus van den Akker
Uitgever: Ploegsma, Amsterdam
Leeftijdsindicatie: 9 -12 jaar


Redactie Gorssel.nl
25 mei 2024

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends