Laatste nieuws

Aantrekkelijk programma bij Gorsselse KunstKring

Het nieuwe programma voor het seizoen 2018-2019 van de Gorsselse Kunstkring (GKK) ziet er aantrekkelijk uit: de onderwerpen variëren van A(rchitectuur) tot Z(adkine). En iedere eerste dinsdag van de maand is er ook weer het ‘Gorssels KunstKringCafé’ in De Hoek in Gorssel.

Programma 2018-2019
Vinci kleinDe tekeningen van Leonardo da Vinci zijn onderwerp van de eerste lezing in het nieuwe seizoen van de GKKHet programma begint op 18 oktober 2018, met een inleiding door kunsthistorica Wendy Fossen op de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Leonardo da Vinci, dit najaar in Teylers Museum in Haarlem. Architectuur wordt vertegenwoordigd door een lezing over ‘museumarchitect’ Hubert Henket, ontwerper van onder meer de nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt in Deventer. En ontwerper van tentoonstellingen Ynte Alkema laat zien hoe exposities tot stand komen (onder meer in Museum MORE).
De excursies sluiten veelal aan bij de lezingen, bijvoorbeeld bij de voordracht over Ossip Zadkine op 19 november 2018. Museum Beelden aan Zee heeft van oktober tot maart 2019 een expositie met werken van Zadkine.

Gorssels KunstKringCafé
In de maanden september tot mei is er de eerste dinsdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek een KunstKringCafé.
Zadkine klein'De verwoeste stad' van Ossip ZadkineIn informele sfeer worden ervaringen uitgewisseld en er is een gast met een eigen ‘verhaal’. Dinsdag 4 september 2018 is het eerste KunstKringCafé van het seizoen. Ook niet-leden zijn daarbij welkom. 

Informatie
De Gorsselse Kunstkring heeft bijna 300 leden uit Gorssel en omgeving. Het lidmaatschap kost € 32,50 per jaar per persoon of € 55,- per paar. De lezingen worden gehouden in Residentie de Roskam (de grote zaal achter Loetje). Hierbij zijn ook niet-leden welkom; zij betalen dan een entree van € 10.


Gorssel, 13 augustus 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends