Laatste nieuws

Aanzicht Hoofdstraat 51-53 nog onduidelijk

Hoofd51 53voor kleinVoorjaar 2018 werd duidelijk dat twee naast elkaar gelegen winkelpanden aan de westzijde van de Hoofdstraat in Gorssel er in de toekomst anders uit komen te zien. De winkelpanden zijn inmiddels in andere handen. Het pand nr. 49, waar tot voor kort Jacq Shoes gevestigd was, zal worden gesloopt en nieuw opgebouwd, met winkel- en woonruimte. Voor herbouw van het naastgelegen pand, nr. 51-53, is een omgevingsvergunning bekend gemaakt. De toekomst van dat pand lijkt nog ongewis.

Hogere goothoogte
Hoofd51 53achter kleinVoor nr. 51-53, het voormalige ‘Berghuispand’, is op 21 augustus 2018 vergunning verleend voor de herbouw van een woon- en winkelgebouw. De aanvraag omgevingsvergunning bevatte een hogere goothoogte (6 i.p.v. 3 meter, aan de achterzijde van het gebouw) dan volgens het geldende bestemmingsplan ‘Kern Gorssel 2011’ was toegestaan. Daar kan echter onder bepaalde voorwaarden van worden afgeweken en er werden geen bezwaren gezien om een hogere goothoogte toe te passen. De tekeningen van het pand laten een modern gebouw zien, met veel volume. De gevel vult (over twee verdiepingen) de hele breedte van het huidige bouwvlak. 
Hoofd51 53zijlinks kleinDe omgevingsvergunning is in te zien van 30 augustus 2018 tot en met 10 oktober 2018 bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem en in de bibliotheek aan de Hoofdstraat 45 in Gorssel of via de landelijke website www.ruimtelijke- plannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0262. GoHoofdstraat51-OV41. 

Invulling nog niet duidelijk
Hoofd51 53zijrechts kleinHet is nog niet bekend of herbouw en invulling van het pand volgens de nu gepubliceerde omgevingsvergunning daadwerkelijk zal plaatsvinden. Eerder was sprake van de komst van een kapsalon met woonruimte op de bovenverdieping. Zekerheid over die plannen is er echter nog niet.
Sloop- en bouwwerkzaamheden zullen waarschijnlijk nog op zich laten wachten.


Redactie Gorssel.nl
30 augustus 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends