Laatste nieuws

Achtste Gorsselse tuinweekend zeer geslaagd

UiterwaardminiZes particuliere tuinen in en om Gorssel waren het laatste weekend van juli 2016 opengesteld. Het Gorsselse tuinweekend werd alweer voor de achtste keer gehouden. Ondanks dat er af en toe buien overkwamen was de sfeer goed en waren de bezoekersaantallen hoog.

Fiets en auto
Opvallend was het grote aantal tuinbezoekers dat van ver naar Gorssel kwam: uit het westen van ons land, uit Limburg en Brabant en uit Groningen en Drenthe. Ook een enkele Duitse en Belgische bezoeker werd gesignaleerd. Een aantal van die verre bezoekers boekte een hotel of B&B in de omgeving, sommigen stonden op een camping.
Uiterwaard1Vaak kwamen ze met de fiets achterop de auto. Zo konden ze in een paar dagen de tuinen van hun keuze bezoeken en tegelijk genieten van de fraaie omgeving en de mooie steden Deventer en Zutphen. Maar ook uit alle omliggende plaatsen wist men de Gorsselse tuinen te vinden. Soms zocht men de combinatie met een bezoek aan museum MORE of een lekkere lunch in Gorssel.

Ontspannen
Uiterwaard3
De eigenaren van de zes tuinen viel het dit jaar op dat de bezoekers lekker ontspannen rondliepen, vaak de tijd namen om de fraaie aanleg en beplanting in zich op te nemen, foto’s te nemen, een praatje te maken. In alle tuinen kwamen gedurende het tuinweekend meer dan 400 bezoekers. Was in het verleden de zondag veruit de drukste dag, dit jaar kwamen veel bezoekers ook op de beide andere dagen.
Een beschrijving van de deelnemende tuinen stond in dit artikel dat eerder op Gorssel.nl verscheen.

Foto’s
Hekkert1
Op verzoek van de redactie van Gorssel.nl stuurden de tuineigenaren een aantal foto’s op die een mooie indruk geven van het tuinweekend. Foto’s zijn niet te vergelijken met de echte tuinbeleving, maar ze maken wel duidelijk waarom jaarlijks zoveel mensen voor dit evenement naar Gorssel en omgeving komen. Te zien is dat er af en toe geschuild moest worden, maar ook dat dat de stemming niet drukte.

Tuinweekend 2017
Inmiddels hebben de tuineigenaren besloten dat in het laatste juliweekend van 2017 (vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli) opnieuw het Tuinweekend Gorssel georganiseerd zal worden, met dezelfde zes deelnemers als dit jaar.

Redactie Gorssel.nl
3 augustus 2016

Hoefslag1  Hekkert3

Hekkert2  Uiterwaard4

Uiterwaard5  Hoefslag4

Hoefslag 5  Hoefslag2

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends