Laatste nieuws

Actualisatie Nota Mobiliteit 2016

Tot en met 24 augustus 2016 ligt de Nota Mobiliteit van de gemeente Lochem ter inzage. De nota is een actualisatie van de Nota mobiliteit uit 2008.

Wat staat er in de Nota Mobiliteit?
De nota is een veelomvattend verkeers- en vervoersplan dat de gemeente Lochem samen met belangenorganisaties heeft opgesteld. Het plan beschrijft wat de gemeente wil gaan doen om het verkeer en vervoer in onze gemeente veiliger te maken, maar ook hoeveel geld de gemeente aan de maatregelen wil uitgeven. De nota is een actualisatie van de Nota Mobiliteit uit 2008, waarin het verkeer- en vervoersbeleid van de gemeente Lochem is vastgelegd.De actualisatie is een aanvulling, aanscherping of wijziging van de Nota Mobiliteit.
De Nota Mobiliteit van 2008 blijft van kracht. De twee documenten samen vormen het beleid en bevatten de relevante inhoudelijke informatie.

Beleidsthema’s
De nota omvat de beleidsthema’s fietsverkeer, voetgangers, wegennet en gemotoriseerd verkeer, vrachtverkeer, verkeersveiligheid en verblijfsgebieden, openbaar vervoer en parkeren. Aan de beleidsthema’s is een (potentiële) uitvoeringsagenda gekoppeld.

Fietsverkeer
NotamobiliteitPagina uit de Nota MobiliteitBij het thema fietsverkeer wordt de eerste prioriteit gegeven aan de schoolgaande jeugd: veiligheid en comfort. Op basis van de leerlingenaantallen krijgen in de omgeving van Gorssel de volgende verbindingen prioriteit bij het tot stand brengen van het gewenste kwaliteitsbeeld: scholen Gorssel-Zutphen (127 leerlingen) en scholen Gorssel-Warnsveld (104 leerlingen). Deze projecten vallen gedeeltelijk samen met het Stedendriehoekproject Snelfietsroutes, onderdeel Deventer-Zutphen. Potentieel onderdeel van het tracé Deventer-Zutphen loopt langs de rondweg om Gorssel. In het najaar van 2016 volgt een nadere uitwerking van de plannen.

Reageren
Tot en met 24 augustus 2016 kunt u reageren op de nota mobiliteit. Schriftelijk reageren kan via: gemeente Lochem, ter attentie van het college van B&W, postbus 17, 7240 AA Lochem of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van: inspraakreactie nota mobiliteit.
Na 24 augustus 2016 worden alle inspraakreacties gebundeld en worden deze met een reactie van de gemeente toegestuurd aan de raad. De gemeenteraad stelt de nota naar verwachting in oktober 2016 vast.

  • De Nota mobiliteit vindt u hier


Redactie Gorssel.nl
4 augustus 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends