Laatste nieuws

Adviesraad Sociaal Domein zoekt leden

De Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Lochem is begonnen met haar werkzaamheden, maar is nog op zoek naar leden vanuit de kernen. Ook vanuit Gorssel worden mensen uitgenodigd zich aan te melden.

Adviesraad
Logo Adviesraad Sociaal Domein kleinDe Adviesraad Sociaal Domein is een schakel tussen inwoners en gemeente in het sociaal domein. De raad geeft het college advies over de ontwikke­ling en uitvoering van beleid op het gebied van onder meer de Wet maatschappe­lijke ondersteuning (Wmo), de Participatie­wet (inclusief armoede­beleid, schuld­hulpverlening, werk en inkomen) en de Jeugd­wet. 
De adviesraad bestaat uit een groep mensen die vrijwillig hun ervaring en deskundig­heid gebruiken om het beleid dat op het sociale vlak gemaakt wordt door de gemeente Lochem zo goed mogelijk te laten aan­sluiten bij de behoeftes van de inwoners van de gemeente. Het college weegt het advies mee bij besluiten.

Onderwerpen
Koch kleinWim Koch, voorzitter Adviesraad Sociaal Domein LochemDe eerste onderwerpen waar de Adviesraad mee aan de slag wil gaan hebben betrekking op de inburge­ring van status­houders, de aansluiting van de participatie­wet met inwoners die ‘buiten de boot dreigen te vallen’ en ontmoetingsplekken voor kwetsbare inwoners.
Wie een onderwerp wil bespreken met de Adviesraad Sociaal Domein, kan contact opnemen met Majella Schreurs, proces­begeleider van de advies­raad. Zij is per email te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leden gezocht
Wim Koch, inwoner van de stad Lochem, is voorzitter en momenteel zijn er negen leden. De adviesraad is op zoek naar aanvulling vanuit de kernen. Ook vanuit Gorssel worden mensen uitgenodigd zich aan te melden.

  • Website


Gorssel, 24 mei 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends