Laatste nieuws

Afscheid Hannie Bruggeman en Rie Dietrich bij Eerlijk! Genieten

Hannie Bruggeman en Rie Dietrich hebben zich meer dan 12,5 jaar ingezet om mooie fairtrade producten uit derde wereld te verkopen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zijn zij in de bloemetjes gezet en hebben zij afscheid genomen als vrijwilliger van de Eerlijk! Genieten.

EerlijkGenieten Rie en Hannie 2 001 kleinV.l.n.r.: Hannie Bruggeman, coördinator van de winkel Marjolein de Vries, Rie DietrichRie Dietrich is geboren in Joppe en heeft hier altijd gewoond. Hannie is haar vriendin en is geboren in Groningen. Rie heeft in een modewinkel gewerkt en Hannie op Rollecate in Deventer waar zij veel over voeding heeft kunnen leren aan scholieren.
Rie is medewerkster bij de Wereldwinkel geworden toen het houten huisje van zuster de Hen nog als winkel functioneerde. Door haar verkoop ervaring was zij waardevol voor de winkel en heeft zich ingezet voor allerlei commissies. Al gauw vroeg zij haar vriendin Hannie ook om collega te worden. Eerst stonden zij alleen, maar de laatste jaren hebben zij de winkeldienst samen gedeeld.
In 2015 is de winkel uit het verband van Wereldwinkels gestapt en verder gegaan als Eerlijk! Genieten, wereldse kadowinkel.

De dames zijn nu 80 jaar geworden en na ruim 12,5 jaar trouwe inzet voor de winkel vinden ze het tijd om te stoppen. Laatst hadden zij een stel veertigers in de winkel die vroegen wat voor winkel dit was. Op hun uitleg dat dit een wereldwinkel was antwoordde het stel dat ze dat wel kon zien aan de leeftijd van het personeel. Ze zien dat er gelukkig wel weer jongere mensen bijkomen. Op de vraag wat zij niet leuk vonden kwam naar voren vergaderen, en de nare bijkomstigheden van het ouder worden. Pakjes inpakken en de kassa bedienen wordt er niet makkelijker op met handen die last hebben van reuma.

Hannie en Rie hebben een leuke tijd gehad als vrijwilliger. Het team zal hen missen als collega’s en wenst hen nog vele fijne jaren. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zijn zij in de bloemetjes gezet en hebben is afscheid van hen genomen.
 


Gorssel, 15 jauari 2018

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends