Laatste nieuws

Afscheid kerkgebouw Epse

De Protestantse Gemeente Gorssel/Epse heeft, zoals eerder bericht, vanwege oplopende exploitatie­kosten moeten besluiten het kerk­gebouw aan de Lochemseweg 36 in Epse af te stoten. Vanaf 1 november 2022 heeft de kerk een nieuwe eige­naar. Het gebouw blijft behouden voor de dorps­gemeenschap van Epse: de zij­vleugel maakt plaats voor apparte­menten voor jongeren, de kerk­zaal wordt verbouwd tot fitness­ruimte en er komt een vergader­zaal beschikbaar. 
Voor het gebouw in andere handen over­gaat is er op 29 en 30 oktober gelegen­heid om afscheid van de kerk te nemen.

Afscheid
Kerk Epse kleinOp zater­dag 29 oktober is de kerk aan de Lochemse­weg 36 in Epse open van 14.00 uur tot en met 17.00 uur. Iedereen die dat wil is van harte welkom om binnen te lopen, foto’s te bekijken, even rustig te zitten, een kaarsje aan te steken, of herinne­ringen op te halen. Er ligt een boek waar iedereen herinneringen, anekdotes of wat hij of zij maar kwijt wil in kan schrijven of plakken. 
Op zondag 30 oktober is om 10.00 uur de laatste kerk­dienst, met mede­werking van de cantorij onder leiding van Bert van Kooten. Voor­ganger is ds. Saskia Wevers-van der Feltz uit Gorssel, familie van Sophie Constance van der Feltz van Het Hassink die op 19 mei 1930 de eerste steen van de kerk legde. 
Het orgel uit Epse wordt op maan­dag 31 oktober in de kerk in Gorssel geplaatst en bij het begin van de kerk­dienst op 13 november in Gorssel worden de kansel­bijbel, de doop­schaal en de paas­kaars naar binnen gedragen. 

Van Deventer naar Gorssel
Epse was heel lang een wijk­gemeente van de Hervormde Gemeente Deventer, maar op 1 januari 1972 gingen de wijk­gemeente Epse en het kerkgebouw over naar de Hervormde Gemeente Gorssel (nu Protestantse Gemeente Gorssel/Epse). 


Redactie Gorssel.nl
2 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends