Laatste nieuws

Afscheidsconcert Muziekvereniging Kunstmin


Kunstminvoorjaarsconcert2010-325px Een greep uit een aantal recente optredens van Kunstmin: Voorjaarsconcert 2010 in Franse sferen, samen met Swing Cooperation in 2012, en het Maestro Concours in het Openluchttheater op 4 juli 2014 Kunstmin houdt er na 108 jaar mee op wegens gebrek aan belangstelling bij jongeren. Inwoners reageren verrast en betreuren het besluit, want Kunstmin hoort gewoon bij Gorssel.
KunstminSingCoop325pxTijden en interesses veranderen, natuurlijk, maar in het geval van Muziek­vereniging Kunstmin is dat toch wel erg jammer, voor de enthousiaste musici en voor Gorssel en de dorpen in onze omgeving.

Eerste prijs
KunstminOLT2014-325pxHet orkest won in 2005 nog een eerste prijs op een concours en heeft meegedaan aan het nationaal kampioenschap in Venlo. Bij het 100-jarig jubileum in 2006 meldde de Stentor optimistisch: 'Er zit weer muziek in Kunstmin'. Maar het bestuur heeft moeten besluiten ermee te stoppen. Er waren nauwelijks kinderen die na de blokfluitles doorstroomden naar het orkest en dan houdt het op een gegeven moment op natuurlijk.

Prachtige concerten
Kunstmin heeft in de loop van de vele jaren prachtige concerten verzorgd voor een groot publiek. Zomaar een greep uit concerten van de laatste paar jaar: Een optreden in een vol Trefpunt samen met Popkoor Swing Cooperation op 31 maart 2012 (fotoalbum op Gorssel.nl), een concert in Franse sferen, Concerto d’amore op 5 april 2014 in ’t Trefpunt en het zeer geslaagde maestro-concours op 4 juli vorig jaar in het Openluchttheater Gorssel

Nog één keer vlammen
Op zondag 18 januari geven muziekvereniging Kunstmin en het Shantykoor Op Koers gezamenlijk een nieuwjaarsconcert in De Roskam in Gorssel. De deuren van De Roskam gaan om 10.30 uur open en om 11.00 uur begint het concert. Kunstmin en Op Koers zullen beide een deel van het programma verzorgen en er wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.

De koren nodigen iedereen uit voor dit gratis concert om te genieten van een mooie, gezellige, muzikale ochtend in De Roskam.


Gorssel.nl
10 januari 2015

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends