Laatste nieuws

Afscheidsfeest voor Reinie van den Vlekkert bij Scouting Kompasnaald

50 jaar heeft Reinie van den Vlekkert-Berndsen zich ingezet voor Scouting Kompasnaald. Eind 2020 stopte ze daarmee, maar een passend afscheids­feestje moest vanwege corona worden uitgesteld. Zaterdag 25 juni 2022 was het dan eindelijk zover.

Reinie25 6 22 2 kleinReinie van den Vlekkert wordt muzikaal in het zonnetje gezet door de BladbloazersReinie werd met speciaal vervoer naar het clubhuis aan de Kwekerij­weg gebracht, waar ze feestelijk werd onthaald door de Bladbloazers van muziek­vereniging De Harmonie Gorssel -Eefde. Voorzitter Peter Mensink sprak Reinie na de opening door de welpen en scouts toe. Vele functies heeft Reinie binnen de groep bekleed in haar scouting loopbaan, van leidster tot jarenlang voorzitster. En vele acties heeft ze georganiseerd, van Jantje Beton tot rommel­markt.
Voor vele activiteiten werden ook haar man Aard en dochters Suzanne, Astrid en Petra ingezet. Net als de schoonzonen. Heel herkenbaar voor de aanwezigen.

Reinie25 6 22 4 kleinJaap Boot van Scouting Nederland, geassisteerd door een welp, overhandigt Reinie het waarderingstekenScouting Kompasnaald heeft besloten als blijk van waardering voor bewezen diensten en betrokken­heid om Reinie tot erelid te benoemen. Jaap Boot van Scouting Nederland was aanwezig en sprak Reinie toe en reikte haar het waarderings­teken het Gouden Hert uit voor haar inzet als vrijwilliger van scouting. Henk Hietbrink sprak namens oudgedienden van Scouting IJsselgroep over een metafoor van een batterij, passende in een klok die de tijd weg tikt (wat ook het cadeau was).

Reinie25 6 22 1 kleinReinie met haar onderscheidingHet verdere programma bestond uit spelen rondom het clubhuis en in de kampvuurkuil een engeltje te paard maken. Ook waren er heerlijke poffertjes voor alle gasten. De feestelijke middag met Reinie als middel­punt werd afgesloten met een gezamenlijk warm en koud buffet.

Reinie25 6 22 3 kleinFoto’s in dit artikel: eigen PR Kompasnaald Reinie heeft dan officieel afscheid genomen van de Kompasnaald, maar tijdens het feestje gaf ze aan dat de scoutinggroep altijd op haar kon rekenen als dat nodig is. Eens een scout, altijd een scout.
  

 

Gorssel, 27 juni 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends