Laatste nieuws

Agnes Oolthuis betrokken bij Leeuwarden Fryslân 2018

De Gorsselse kunstenares Agnes Oolthuis-Weelink neemt deel aan de evenementen rond ‘Leeuwarden Fryslân 2018’. Ze maakt in een dag een schilderij dat een onderdeel vormt van een groot gezamenlijk werk van vierhonderd kunstenaars.

‘Colorfield Performance’
OlthuisColour kleinAgnes Oolthuis-Weelink beschildert een van de panelen tijdens 'Colorfield Performance' in SlotenEen van de onderdelen van ‘Leeuwarden Fryslân 2018’ is het kunstproject ‘Colorfield Performance’, een bijzonder project in het stadje Sloten in Friesland. Vierhonderd kunstenaars maken in een groep van maximaal acht deelnemers ieder een kleurrijk schilderij op een paneel van 120 x 120 cm. De panelen staan opgesteld in een open landschap in een gelijkzijdige driehoek met zijden van 144 meter. Vanaf afstand gezien vloeien de schilderijen in elkaar over en vormen met elkaar één groot kunstwerk. Het beste standpunt om dit te zien is vanaf de historische stadsmuur bij het kanon op het bolwerk van Sloten. Een van de deelnemende kunstenaars is Agnes Oolthuis-Weelink uit Gorssel.
Eerdere edities van Colorfield Performance vonden plaats tijdens Oerol in 1992 en op het strand van Schiermonnikoog in 2000.

101 dagen
Het kunstproject wordt gerealiseerd in 101 dagen, van 15 mei tot 30 september 2018. Iedere deelnemende kunstenaar heeft een dag de tijd om een schilderij te maken. Het geheel wordt een kleurenzee in een weiland. Woensdag 1 augustus 2018 is de  ‘dag’  van Agnes Oolthuis-Weelink.
Als alle schilderijen voltooid zijn worden ze nog tot 1 oktober 2018 tentoongesteld. 

Nieuwsgierig?
Elke dag zijn vier tot zeven kunstenaars op locatie bezig. Wilt u dit bekijken? U bent dagelijks vanaf 09.30 uur van harte welkom in Sloten. 
Nadere info: www.dirkhakze.com of Agnes Oolthuis, tel. 0575-492607.


Gorssel, 22 juli 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends