Laatste nieuws

Agnes Oolthuis exposeert in het Tramstation

In het Tramstation in Gorssel is tot en met 20 september 2016 een expositie van het werk van de Gorsselse kunstenares Agnes Oolthuis te zien. Op 3 september is Agnes zelf aanwezig tijdens een open huis. 

Agnes Oolthuis
AgnesOolthuis2016 Paar68x114cmKLAgnes Olthuis, Paar, 68x114 cmAgnes Oolthuis is geboren in Lichtenvoorde en woont sinds 1991 in Gorssel. Zij schildert al vijfentwintig jaar en was onder meer lid van de Gorsselse schilderclub Het Koerhuis. Agnes heeft veel geëxposeerd en in het recente verleden heeft ze meegedaan aan Avro Kunstuur en aan wedstrijden, onder meer de Talenswedstrijden en een wedstrijd ter gelegenheid van de opening van het Fries Museum in Leeuwarden. Dit laatste leverde een aantal tv-optredens op en een plaats bij de beste tien van de 200 deelnemende kunstenaars.

Abstract
Agnes werkt bij voorkeur abstract in olieverf, waaraan zij soms ecoline, krijt of inkt toevoegt. Abstract in oneindig veel structuren of (semi) realistisch. Zij zegt daar zelf over: “Het gaat mij om de krachtige uitstraling, dat werk in olieverf kan hebben. Dit bereik ik vooral door het creëren van reliëf. Bij olieverf wordt dan het licht, dat op het ongelijke oppervlak valt, gebroken waardoor het schilderij zich voortdurend anders presenteert. Bij het starten van nieuw werk heb ik zelden een vooropgezet plan. Ik begin gewoon, het wordt vanzelf iets abstracts, realistisch of iets waarbij één ding van het grootste belang is: licht: licht dat speelt met olieverf”.
AgnesOolthuis2016Abstract50x50cmKLAgnes Olthuis, Abstract, 50x50 cmOp zaterdag 3 september 2016 is Agnes Oolthuis in het Tramstation aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 september geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.
Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 20 augustus 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends