Laatste nieuws

Aktie Kerkbalans: Werk aan de Kerk

Van 16 tot 29 januari gaan zo’n 70 vrijwilligers van de protestantse gemeente Gorssel/Epse op stap voor de Aktie Kerkbalans 2016. Zij gaan enveloppen uitreiken en later weer ophalen bij de leden. Ook al is de kerk voor een groot deel een vrijwilligersorganisatie, het geld is hard nodig. Voor onderhoud van de gebouwen, voor personele kosten, voor pastoraat en diaconie. Het kerkje in Epse is vorig jaar fraai verbouwd. Het interieur van de kerk in Gorssel zal dit jaar een grondige facelift ondergaan.

Begroting niet in balans
KerkbalansTransKLDe opbrengst van de actie is van groot belang voor de financiering van de activiteiten van de kerkelijke gemeenschap die midden in de Gorsselse en Epser samenleving staat. De uitgaven voor komend jaar zijn begroot op bijna € 245.000. Daar staat € 217.000 aan inkomsten tegenover. Derhalve een tekort van € 28.000 en de leden worden daarom opgeroepen meer te geven dan voorgaande jaren.

Verbouwing Epse afgerond
KerkEpseInterieur-001In samenwerking met de gemeente Lochem en de Dorpsraad Epse/Joppe en met hulp van veel vrijwilligers werd de kerk in Epse gemoderniseerd. Recent werd er een prachtige collectie iconen tentoongesteld. Het gebouw maakt nu deel uit van het ‘dorpshuis onder drie daken’. De andere daken zijn het clubhuis van SC Epse en het ‘digitale dak’ www.epsejoppe.nl.
De mooie kerkzaal en de vergaderruimten hebben een multifunctionele bestemming waarvan alle inwoners van Epse gebruik kunnen maken.  

Facelift voor interieur kerk Gorssel
KerkGorsselInterieur1KLKerk Epse (boven) en impressie van interieur van de kerk Gorssel na verbouwing (onder)Een jaar geleden zijn plannen voor de herinrichting van de kerkzaal in Gorssel bekend gemaakt. Als de gemeentelijke vergunning binnen is, starten de werkzaamheden die vier maanden in beslag nemen. Naar verwachting zal dan de nieuwe kerkzaal in het najaar van 2016 in gebruik kunnen worden genomen. De vaste kerkbanken zullen plaatsmaken voor een verplaatsbaar liturgisch centrum en comfortabele losse stoelen, die een variabele indeling mogelijk maken of die geheel verwijderd kunnen worden voor bepaalde activiteiten. Niettemin zal de multifunctionele ruimte in de eerste plaats bestemd zijn voor de kerkelijke gemeente, maar daarnaast kunnen andere activiteiten plaatsvinden die passen bij de aard van het kerkgebouw.

 
Gorssel.nl
14 januari 2016
  

aa

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends