Laatste nieuws

Al 25 jaar klaverjassen in Gorssel

In september 1993 werd door Eefdenaar Johan Dikken samen met zijn - inmiddels overleden - echtgenote Alie een klaverjasvereniging opgericht. Direct bij de aanvang waren er al negen tafels.
Nog steeds kaart een vaste groep leden op vijf tot zes tafels rond de bar in ’t Trefpunt in Gorssel. Ze doen dat op maandagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur het hele jaar door, ook in vakantieperiodes.
De vereniging bestaat in 2018 dus precies 25 jaar en al is het aantal tafels nu wat minder, er wordt nog steeds enthousiast gekaart. Op 17 september werd het vijfentwintigjarig gevierd tijdens een lange kaartdag. ‘t Trefpunt bood de jubilarissen een volledig verzorgde brunch aan.

Gemengde groep
Klaver1 kleinElke maandagmiddag zorgen drie leden ervoor dat alles in goede banen geleid wordt. De groep bestaat uit een mix van mannen en vrouwen, waarbij leeftijd er niet toe doet. Een bepaald puntentellingsysteem zorgt ervoor dat iedereen in de prijzen kan vallen. Het is dus niet zo dat ‘de slimste mens’ er elke week met de (kleine) prijsjes vandoor gaat. 
KLaver2 kleinTweemaal per jaar wordt er een minimarathon gehouden; dan wordt er gekaart van 9.30 tot 17.00 uur. Chef-kok Bertus van ‘t Trefpunt serveert tijdens de marathon tussen de middag een buffet.

Nieuwe klaverjassers welkom
Klaver3 kleinHet ledental wisselt natuurlijk af en toe, waardoor er nu plaats is voor aanwas. Dan kan er weer met het maximum van zes tafels gespeeld worden.
Wie graag wil klaverjassen en zich aan zou willen sluiten, is dus van harte welkom om eens langs te komen op een maandagmiddag of een paar middagen mee te spelen zonder verdere verplichtingen.
Het inleggeld is € 6 per maand, waarvan ‘t Trefpunt, de prijsjes, maar ook het buffet tijdens de marathon worden betaald.
Nadere informatie verschaffen Doortje Steenbreker, tel. 0575-527580 of Gerrit Buitenhuis, tel. 0575-492951.


Gorssel, 18 september 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends