Laatste nieuws

Al 25 jaar weekmarkt in Gorssel: feest!

De Gorsselse markt bestaat op 26 september 2015 25 jaar en dat moet gevierd worden.
Op woensdagmiddag 30 september wordt de weekmarkt een feestmarkt.

Poststraat
Markt25Eef Klaassen (l.) en marktmeester Willems (r.)Op 26 september 1990 was er voor de eerste keer markt in Gorssel. Het initiatief lag destijds bij de Zutphense groente- en fruithandelaar Eef Klaassen, die samen met de vader van de huidige kaashandelaar Robert-Jan Roorda de eerste marktkramen opzette. Was de markt aanvankelijk te vinden op het voormalige pleintje aan de Poststraat, sinds 2005 staan de kramen op het plein voor Den Oldenhof. Ook bloemenhandelaar Vincent Beijer en poelier Willy Kappert zijn oudgedienden.

Volwaardige weekmarkt
Inmiddels is de markt met twaalf kramen uitgegroeid tot een volwaardige weekmarkt. Marktmeester Willems is dan ook verheugd dat de stroomvoorziening kortgeleden is uitgebreid, zodat iedereen van stroom kan worden voorzien, ook de kraam met dierverzorgingsproducten die sedert vorige week de markt versterkt.
Voor de inwendige mens en dier is er werkelijk van alles te koop. De kaashandelaar staat naast de ambachtelijke marktbakker, daarnaast de bloemist, de groente- en fruithandelaar, de kraam met Italiaanse en Griekse specialiteiten, de vishandelaar, de poelier, de notenkraam, de vlees- en streekproducten, de stroopwafelkraam, de kraam met dierverzorgingsproducten en de chocolaterie.

Feestmarkt
Op woensdag 30 september wordt het zilveren jubileum gevierd. De gemeente Lochem heeft een bedrag ter beschikking gesteld voor de festiviteiten en de marktkooplieden willen hun klanten volgende week ook een verrassing meegeven. Willem Mogezomp van Eetcafé De Hoek is ingeschakeld om de klanten op de markt van koffie en thee te voorzien. Een aardig weetje is dat Willem Mogezomp 25 jaar geleden al als hulpje van de groenteman zijn steentje bijdroeg. Dus volgende week woensdagmiddag: op naar de feestmarkt!
Uiteraard zijn verslaggever en fotograaf van gorssel.nl dan ook van de partij.


Gorssel.nl
23 september 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends