Laatste nieuws

Alzheimer Nederland meldt mooie opbrengst collecte

De collecte van Alzheimer Nederland, die plaats had in de week van 3 t/m 8 november 2014, bracht in Gorssel/Joppe het mooie bedrag op van € 2.594,62. Samen met de opbrengst in Eefde, Epse en Almen werd er een totaalbedrag van € 5.360,57 ingezameld. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. 

Jezelf verliezen
Dementie
Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen. Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. En daarvoor is veel geld nodig.

Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Met 52 regionale afdelingen en 220 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften.

Word ook collectant
Alzheimer Nederland roept mensen die een paar uur tijd over hebben op om volgend jaar ook mee helpen als collectant. Opgeven kan bij: Willy Oolthuis, 0575-492607, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.alzheimer-nederland.nl/collecte of via tel. 033-3032661.

Lees hier het artikel over de Alzheimercafés in Lochem en Zutphen op Gorssel.nl.

www.alzheimer-nederland.nl


Gorssel, 19 november 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends