Laatste nieuws

Aquarellen van klassieke sportauto's in Den Oldenhof

In Den Oldenhof zullen vanaf vrijdag 16 oktober a.s. een twintigtal aquarellen van Giovanni Casander uit Gorssel te zien. Prachtige vooroorlogse raceauto’s zoals Bugatti’s, Ferrari’s, Jaguars en Alfa Romeo’s zijn te zien en ook de mens eromheen wordt niet vergeten. Dat levert sfeervolle en kleurrijke plaatjes op. 

     CasanderFerrariKL

     CasanderJaguarCtypeKL

     CasanderFerrari250KL

      Aquarellen van Giovanni Casander zijn vanaf vrijdag 
      17 oktober te zien in Den Oldenhof. V.b.n.b.: Ferrari,
      Jaguar C Type, Ferrari 250 SWB
  

Giovanni is zijn professionele leven altijd creatief geweest en zijn grote passie is het maken van aquarellen en schilderijen van voornamelijk vooroorlogse auto’s. Giovanni zegt hierover: “In de jaren 20 en 30 werden veel races op openbare straten en zandwegen verreden met kuilen en langs afgronden. Het was een periode voor mensen met een groot hart die grote gevaren liepen en bereid waren dit risico te lopen. Een linnen cap, goggles en een paar handschoenen was de enige bescherming die ze hadden. Deze mensen met passie voor de motorsport, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling hiervan. Ze verdienen en krijgen van mij alle respect. Het is fascinerend te constateren dat er in de hele wereld zoveel liefhebbers van klassieke auto’s zijn. Deze classic cars zijn het bindmiddel waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan. Ik heb vele internationale rally’s gereden zoals de Tulpenrally en diverse clubmeetings in Goodwood, Silverstone, Monthlhéry and Spa Francorchamps meegemaakt. Dus ik weet wat een belangrijke rol een klassieke auto kan spelen en hoeveel plezier dit toevoegt aan een mensenleven”.

Giovanni maakt ook schilderijen en aquarellen van paarden en landschappen, die volgend jaar zullen worden geëxposeerd.

Van de originele aquarellen worden Limited Edition Art Prints gemaakt. Die zijn tijdens de expositie te koop voor een speciale prijs van € 75,- per stuk, inclusief fraaie lijst. Wellicht een leuk idee voor een kerstcadeau of voor een zakenrelatie.

De werken zijn te zien op de eerste en tweede etage van Den Oldenhof aan de Hoofdstraat in Gorssel. De expositie duurt tot begin januari 2016.

Meer voor informatie kijk op ClassicCarsArt.com  of bel 0575-491142

Gorssel, 12 oktober 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends