Laatste nieuws

ATB ‘Midwinterveldtocht’ op 11 februari a.s. 

Wieler Toer Club Gorssel organiseert op 11 februari voor de 24e keer de Midwinterveldtocht. Een toertocht door het prachtige buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. De tocht is door de landelijke fietsbond NTFU bestempeld als een ‘Klassieker’. 

Fraaie routes
WTCmidwintertocht 22Na de succesvolle edities van voorgaande jaren met meer dan 700 deelnemers zijn alle vrijwilligers van WTC Gorssel er op gebrand een nog groter succes van de tocht te maken. Het parcours van de Midwinterveldtocht wordt ieder jaar speciaal in gereedheid gebracht. Afspraken met landeigenaren, het begaanbaar maken van de paden en het zoeken naar weer net die ene nieuwe mooie plek om langs te rijden. De tocht voert langs de mooiste plekjes van het achterland van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. 

Klassieker
WTCmidwintertocht 25De landelijke fietsbond NTFU heeft 3 sterren toegekend aan het evenement en daarmee mag de tocht de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren. Dat betekent dat de tocht en de organisatie voldoen aan alle punten uit het door de NTFU gehanteerde Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS).

Drie afstanden
WTCmidwintertocht 34De Midwinterveldtocht start bij LTC Gorssel, de tennisvereniging aan de Flierderweg 1a te Gorssel. Inschrijven in de kantine en voor en na tocht is het daar goed toeven. Er is verkleed- en douchemogelijkheid, het afspuiten van je fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.  Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.30 uur.
Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 35, 45 en 55 km. De routes zijn volledig uitgepijld volgens de richtlijnen van de NTFU. Alle afstanden zijn zowel geschikt voor MTB-rijders als voor cyclo-crossers.
Halverwege de route is een pauzepost waar de fietsers drinken, een krentenbol, koek en een stuk banaan krijgen.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 5,- of € 4,- voor TFK-houders.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Midwinterveldtocht is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl  en www.facebook.com/WTCGorssel .

 
Gorssel, 5 februari 2018

  

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends