Laatste nieuws

Atelier de School opent deuren tijdens Buitenkunstig

Zondag 17 juni, tijdens het jaarlijkse evenement Buitenkunstig Gorssel, is de eerste openingsdag van Atelier de School aan het Nijverheidsplein in Gorssel. Dan is Gorssel een prachtige zaak met atelier, galerie en winkel voor kunst en brocante rijker. Initiatiefnemers zijn Bert Kreeftenberg en Boukelien en Boudewijn Schenkels.

Karakteristiek pand
AtelierDeSchool trioInitiatiefnemers van Atelier de School, v.l.n.r. Boudewijn Schenkels, Bert Kreeftenberg, Boukelien Schenkels-BrinkmanBert Kreeftenberg woont al zijn hele leven aan de Nijverheidsstraat in Gorssel, in het karakteristieke pand waarin tot de jaren zestig de Christelijke School was gevestigd en daarna zijn modezaak. De ruimte van het atelier bleef enige jaren onbenut toen Bert zijn modezaak moest stoppen vanwege de ziekte van Lyme en Susskind een deel van het pand ging huren. Gelukkig is hij inmiddels opgeknapt en is er weer energie voor leuke en creatieve dingen waar hij vroeger nooit tijd voor had.
Bert heeft zijn hele leven getekend en de laatste jaren heeft hij ook zijn schildertechniek ontwikkeld. Daarnaast werkte hij altijd al met textiel en stoffen, restaureerde hij antieke lijsten en zocht daar prenten bij. Ook heeft Bert een opleiding marmeren gedaan en ook daarin is hij niet onverdienstelijk.

Samen schilderen
AtelierDeSchool 6Boukelien Schenkels kent Bert al haar hele leven, zij heeft lange tijd parttime in Berts modezaak gewerkt. De schilderkunst is de bindende factor van hun vriendschap. Boukelien tekent en schildert ook al vanaf haar jongste jaren en ze heeft zich in de loop der jaren zelf ontwikkeld. De afgelopen twee jaar heeft zij een aantal schildercursussen gevolgd. Tijdens een van deze cursussen, samen met Boudewijn en Bert, ontstond het idee om een open atelier te beginnen. Boudewijn is nog werkzaam in het bankwezen, maar in de avonduren en het weekend schildert hij en dan is hij ook te vinden in het atelier.

Exposities en brocante
AtelierDeSchool 11De afgelopen weken is met man en macht gewerkt aan het atelier en zondag 17 juni 2018 moet alles klaar zijn voor de opening.
Het atelier heeft een expositieruimte voor wisselende tentoonstellingen van profes­sionele kunstenaars. De komende twee maanden zijn daar schilderijen te zien van de Gorsselse kunstenares Dorien Plaat. In het winkelgedeelte worden schilderijen, lijsten, antiek, linnen en brocante verkocht, evenals een mooie collectie tweedehands spullen, exclusieve sjaals en oude serviezen. Vriendin Diet Willemsen neemt ook een dagdeel van de winkel voor haar rekening.

Werkplek
AtelierDeSchool 14Op de vide van het atelier hebben Bert, Boukelien en Boudewijn ieder een werkplek. Samen schilderen inspireert, ze helpen elkaar en zijn elkaars klankbord. Uitgangspunt zijn plezier, gezelligheid, enthousiasme en gevoel voor schoonheid.

Aanwinst
Atelier de School is een aanwinst voor het Nijverheidsplein en voor Gorssel. Het enthousiasme van de initiatiefnemers werkt aanstekelijk. Het aanbod van het atelier is heel divers en niet in een paar woorden te vangen. Alle reden om vanaf 17 juni een kijkje te gaan nemen!

Atelier de School
Nijverheidsstraat 3a, 7213 DA Gorssel
Tel. 06-17429077
e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
 

 
Redactie Gorssel.nl
16 juni 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends