Laatste nieuws

Attie en Henny Brinks stoppen met Autoservice Brinks

24 december 2021, de dag voor Kerst, is de laatste dag dat het pand van Autoservice Brinks in Gorssel nog als garage functioneert. Op die dag stoppen Attie en Henny Brinks met hun bedrijf, waarvan ze sinds 1 december 1986 eigenaar waren. Daarmee komt ook een eind aan de bestemming van het pand aan de Hoofdstraat in Gorssel. Sinds 1961 was er een garage­bedrijf gevestigd.

Afnemende gezondheid
BrinksAttieHenny kleinHenny en Attie Brinks. Op 24 december 2021 sluiten zij definitief de deuren van hun garagebedrijf.In oktober 2020 raakte Attie Brinks besmet met het corona­virus. Vijf weken verbleef hij in het zieken­huis, waarvan twee weken op de IC. Zijn gezond­heid en conditie werden zodanig aangetast dat een lang traject van herstel volgde. Attie heeft nog dagelijks last van de gevolgen.
Zijn afnemende gezondheid maakte dat het paar wat sneller dan eigenlijk de bedoeling was, stopt met hun bedrijf. “Toch zat een sluiting er sowieso wel aan te komen”, zegt de 72-jarige Attie Brinks.

Van Autoservice Gorssel naar Autoservice Brinks
BrinksStreetview2 kleinAutoservice Brinks aan de Hoofdstraat, met links daarvan het woonhuis (rechterdeel van twee-onder-een-kap) en daarnaast de Borkel (Google Streetview)In 1978 ging Attie werken bij Auto­service Gorssel. Hij kon toen ook de woning pal naast het bedrijf huren, waar hij samen met zijn vrouw Henny introk. Het echtpaar woont er nog steeds.
Attie nam het bedrijf op 1 december 1986 over en veranderde de naam in Auto­service Brinks. “Ik werd van monteur directeur”, vertelt Attie met een glimlach. Hij deed het werk met hart en ziel. Altijd beschikbaar zijn, ook vaak buiten de normale uren en mensen voort­helpen, daar genoot hij van. Zijn werk was zijn hobby. “Nog steeds eigenlijk”.
Er waren maximaal drie medewerkers in dienst. Op dit moment is er nog één medewerker, die op zoek is naar een andere werkplek.

Toekomst pand
Het pand is verkocht aan een makelaar. Er zijn geluiden dat op de plek van de garage een appartementen­complex wordt gebouwd. Hoewel ook Attie Brinks verwacht dat er woon­ruimte op de garage­plek komt, is hij niet op de hoogte van de plannen van de koper.

Verhuizen
Tegelijk met het garage­complex gaat ook het woonhuis in andere handen over. Inmiddels heeft het echtpaar Brinks in Epse een ander huis gekocht. De verhuizing vindt naar verwachting medio februari plaats.

Wennen
BrinksShowroom kleinVolvo-klassiekers in de showroomHet hele leven stond in het teken van het garage­bedrijf. Tijdens de ziekte van haar man werkte Henny Brinks het afgelopen jaar weer dagelijks in het bedrijf.
Sluiting van Auto­service Brinks en het geven van een andere invulling aan het leven zal even wennen zijn. Daarbij zal Attie het contact met de mensen zeker missen. Hij had een vaste klanten­groep en bij hem stond gemoedelijk­heid hoog in het vaandel. Maar zijn passie voor auto's laat hij niet helemaal los: hij denkt erover om toch nog te blijven sleutelen aan Volvo-klassiekers.

Afscheid
Een officieel afscheid willen Attie en Henny niet. Op vrijdag 24 december 2021 om 17.00 uur gaan de deuren van Auto­service Brinks in Gorssel dicht. “Dan sluiten we een periode af waarin we met veel plezier in Gorssel hebben gewoond en gewerkt”, zegt Attie.
 

Redactie Gorssel.nl
10 december 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends