Laatste nieuws

Avond van de Energie in Gorssel

LochemEnergie organiseert op woensdagavond 6 maart 2013 voor alle inwoners van Gorssel e.o. een ‘Avond van de Energie’ in ‘t Trefpunt. Een avond waarin de mensen van LochemEnergie hun verhaal vertellen. Wat is LochemEnergie? Waar staat LochemEnergie nu? 

   
    LochemEnergiePoster325
   

Coöperatie LochemEnergie
Twee jaar geleden vond ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid in een volle Gudulakerk in Lochem een bijeenkomst plaats met Wubbo Ockels. Anderhalf jaar geleden is de coöperatie LochemEnergie opgericht. Een jaar geleden organiseerde LochemEnergie een avond in Gorssel over groene stroom en zonnepanelen.

Missie
In de tussentijd heeft LochemEnergie hard gewerkt om haar missie waar te maken: binnen tien jaar voor 10.000 huishoudens en bedrijven in de gemeente Lochem duurzame energie binnen de gemeentegrenzen opwekken, waarbij Lochemse inwoners en bedrijven zeer eenvoudig hun eigen groene stroom en energie uit ‘de eigen achtertuin’ kunnen afnemen. De winst van de coöperatie gaat naar de leden en blijft in de eigen gemeenschap.En met succes, want er zijn al bij 56 inwoners zonnepanelen geplaatst, 150 adviesgesprekken gevoerd en er zijn nu al meer dan 330 leden. Een goed begin, maar LochemEnergie wil groeien.

Avond van de Energie
Op woensdagavond 6 maart 2013 organiseert LochemEnergie voor alle inwoners van Gorssel e.o. een ‘Avond van de Energie’ in ‘t Trefpunt.

Tijdens de avond zijn vier interessante workshops te volgen:

  • Hoe kan ik stroom en gas afnemen van LochemEnergie en wat kost dat? Waar moet ik bij mijn energierekening op letten? 
  • Hoe werkt dat nu met mijn eigen zonnepanelen op mijn dak?
  • Hoe bespaar ik op mijn energierekening?
  • Wat is een coöperatie? Wat ziet Gorssel daarvan terug?  Hoe ver zijn we met het opwekken van onze eigen energie uit zon, wind, water en biomassa?

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. 
Wie verhinderd mocht zijn en zich toch wil laten informeren: de volgende ‘Avond van de Energie’ is op donderdag 14 maart in ’t Hart in Eefde.

www.lochemenergie.net


Gorssel, 26 februari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends