Laatste nieuws

Bakker Van Helvoort gaat en bakker Terpstra komt

Gerrit en Gerrie van Helvoort van Bakkerij G. van Helvoort gaan na 1 oktober a.s. van hun pensioen genieten. Anouk Terpstra heeft de bakkerij overgenomen en opent op 5 oktober haar vernieuwde zaak. Gorssel.nl sprak met Gerrit en Anouk over afscheid nemen en toekomstplannen.
Natuurlijk gaat er het een en ander veranderen en Gorssel.nl sprak met beiden over afscheid nemen en toekomstplannen.

Terpstra1Gerrit en Gerrie van Helvoort (links) en Anouk en Michiel TerpstraEen droom in vervulling
Terpstra2In principe gaat Gerrit per 1 oktober 2017 met pensioen, wel blijft hij Anouk nog tot het einde van het jaar assisteren in de bakkerij. Anouk heeft een officiële patisserieopleiding en alle opleidingen op chocolaterie-gebied gevolgd en ondertussen heel veel werkervaring opgedaan. Bij het broodbakken kon zij nog wel wat assistentie gebruiken. Anouk werkt dan ook al sinds april in de bakkerij om het broodvak van Gerrit te leren en goed onder de knie te krijgen.
Terpstra4Anouk neemt het brood over van GerritAnouk (32 jaar) woont in Deventer, is getrouwd met Michiel en heeft drie kinderen (7, 8 en 9 jaar). Zij kreeg van een oud-leraar van de bakkersopleiding de tip dat bakkerij van Helvoort te koop stond. Het was altijd al een grote wens van Anouk om een eigen bedrijf te beginnen en nu het goed uitkwam met de thuissituatie was het fantastisch dat Gerrit een nieuwe opvolger zocht. Een droom gaat in vervulling. Anouk kan nu haar eigen bakkerij beginnen. Het klikt goed tussen Anouk en Gerrit en Gerrit heeft alle vertrouwen in Anouk.

Tijd om te stoppen
Voor Gorssel heeft Gerrit het altijd belangrijk gevonden dat de drie-eenheid, brood, vlees en groenten gehandhaafd blijft. Je vindt dat niet meer zo vaak in een dorp en “dat moet je koesteren”. Vertrouwen in Anouk en de drie-eenheid geven Gerrit alle rust om met pensioen te gaan. Hij heeft er vrede mee: "Ik heb 38 jaar hard gewerkt, er is een goede opvolger en het is tijd om een keer te stoppen”. Wat hij wil gaan doen, dat ziet hij nog wel. “Eerst zal het wel een soort vakantiegevoel zijn”, denkt Gerrit. Hij wil gaan fietsen, een museum bezoeken en naar een kerstmarkt, kortom: van het leven genieten. Hij kijkt er echt naar uit om dingen te kunnen doen waar eigenlijk nooit tijd voor was. “Bovendien blijf ik tot het einde van het jaar behulpzaam in de bakkerij, zodat het afscheid toch geleidelijk gaat.”

Ander kleurenpalet
TerpstraLogosmalTranspDe vertrouwde gezichten in de winkel en in de bakkerij blijven allemaal, want het hele team gaat mee naar Bakkerij Terpstra. Het personeel krijgt alleen andere bedrijfskleding.
Er gaat natuurlijk nog meer veranderen. De winkel gaat vanaf 1 oktober 2017 vier dagen dicht en krijgt dan een verfrissende facelift. Er komt een glazen pui tussen de winkel en het bedrijfsgedeelte, zodat de klanten direct in de bakkerij kunnen kijken en zo een mooi beeld krijgen van wat er achter de schermen gebeurt. Het kleurenpalet gaat veranderen (de kleuren worden zwart, grijs en wit), de vitrine wordt aangepakt, er komt een nieuw logo en de spaarmuntjes worden vervangen door spaarkaarten (de muntjes zijn tot 1 oktober voor een volle spaarkaart om te wisselen). Anouk: “Alles wordt wat strakker”. De patisserie gaat echt veranderen, daar komt een stempel van Anouk op: meer laagjes, structuurtjes, smaakjes en verfijning. Hetzelfde geldt voor de bonbons.

Ambacht, zorg en liefde
Terpstra3Wat het brood betreft hoopt Anouk aan de normen van Gerrit van Helvoort te blijven voldoen. Eind oktober gaat broodbakker Bram Wiegerink een desemopleiding volgen. Anouk wil hiermee graag een eigen desemlijn opzetten.
Voor het brood, de patisserie en de bonbons gelden volgens een trotse Anouk drie vaste ingrediënten: “ambacht, zorg en liefde”. Er moet de komende tijd heel wat werk verzet worden, maar Anouk heeft er zin in.

Voorlopig blijven Gerrie en Gerrit in het huis bij de bakkerij wonen en Anouk met haar gezin in Deventer.

Afscheid en welkom
Zaterdag 30 september 2017 houden Gerrit, Gerrie en medewerkers een afscheidsreceptie, waarmee bakkerij G. van Helvoort zijn klanten en iedereen die bij het bakkersbedrijf betrokken is geweest hartelijk wil bedanken. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom in de winkel aan de Hoofdstraat 59a. Ook is er de laatste week van september een aardige afscheidsattentie voor iedere klant.
Donderdag 5 oktober 2017 opent Anouk haar vernieuwde winkel Bakkerij Terpstra, er zijn dan diverse feestelijke acties, zowel op de vertrouwde als de nieuwe producten. Zij hoopt de klanten met trots te kunnen verwelkomen.

www.bakkerijterpstra.nl  is vanaf 5 oktober 2017 in de lucht.


Redactie Gorssel.nl
5 september 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends