Laatste nieuws

Bakkerij Terpstra bakt de lekkerste speculaas

De speculaas zonder amandelen van Bakkerij Terpstra uit Gorssel is tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Gelderland. Er werden maar liefst 243 speculaas­producten van ambachtelijke bakkers uit heel Nederland gekeurd door een vakjury en een consumenten­panel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevulde speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De speculaas zonder amandelen van Bakkerij Terpstra kreeg het hoogste gemiddelde cijfer en dus mogen zij dit artikel het komend jaar ‘De beste Speculaas zonder amandelen van de provincie Gelderland’ noemen.

Terpstra speculaas kleinAnouk Terpstra (links) toont haar winnende speculaasDe jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas. Daarnaast scoorde het goed op vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumenten­jury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking en uitstraling mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Anouk Terpstra in ontvangst genomen. Als bakker is zij samen met haar team verantwoordelijk voor alle producten in de winkel in Gorssel en dus ook voor speculaas­producten die ter keuring werden aangeboden. Anouk reageert: “Ik ben erg trots op deze prijs, een wedstrijd is toch altijd spannend voor mij en mijn team. We doen regelmatig mee met keuringen en wedstrijden om extra feedback te krijgen op onze producten, zo kunnen we onszelf blijven verbeteren en de kwaliteit hooghouden. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, maar bij een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Er doen natuurlijk een groot aantal collega-bakkers mee, iedereen doet zijn uiterste best. Ook was het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Daarom is het echt heel gaaf dat ons product gewonnen heeft.”
  

Gorssel, 17 oktober 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends