Laatste nieuws

Bekkenfysiotherapie in Gorssel

Per 1 januari 2018 is Nicky Hövels-Kamp, geregistreerd bekkenfysiotherapeut, in Gorssel werkzaam voor de behandeling van bekkenklachten. Haar praktijk, Fysio360, bevindt zich op de tweede verdieping van Den Oldenhof.
Nicky heeft 14 jaar ervaring als fysiotherapeut, gaf les aan de Saxion hogeschool in Enschede en rondde de driejarige masteropleiding bekkenfysiotherapie af. Zij is tevens werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en in de fysiotherapiepraktijk Zuidwijk in Zutphen.

Bekkenfysiotherapie
BekkenbodemNickyNicky Hövels, geregistreerd bekkenbodemfysiotherapeutBekkenfysiotherapie is gericht op het behandelen van mensen met problemen in het gebied van het bekken, de bekkenbodem, de lage rug en de buik. Dit kan zowel mannen als vrouwen betreffen.
Bekkenbodemklachten uiten zich onder andere in ongewenst urineverlies, verzakkingsklachten, vaak moeten plassen en klachten rondom operaties in de onderbuik. Ook verlies van ontlasting of een moeilijke stoelgang, pijn in de onderbuik, pijn bij het vrijen en bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap zijn indicaties voor bekkenfysiotherapie.
De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken, die ondersteuning biedt aan de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm. Functioneren de bekkenbodemspieren niet goed, dan kan dat tot problemen leiden. Lage rug- en bekkenpijn kunnen ook veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren.

Behandeling
Een eerste behandeling bekkenfysiotherapie bestaat uit een intake om het probleem te inventariseren door middel van een gesprek, eventueel gevolgd door een lichamelijk onderzoek en een behandeling. De behandeling kan bestaan uit het adviseren over houding, plas- en ontlastingsgedrag, het juist leren aan- of ontspannen van bekkenbodemspieren en uit oefeningen ter verbetering van de stabiliteit van het bekken. Een verwijzing is niet nodig.
Voor meer informatie en aanmelding: www.fysio360gorssel.nl of tel. 06-40324310.


Gorssel, 9 januari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends