Laatste nieuws

Beleef Balans Dag bij Het Fithuys in Gorssel

Op zaterdag 28 november houdt Het Fithuys een Beleef Balans Dag. Tijdens deze open dag staan verschillende holistische therapeuten klaar om vragen te beantwoorden. Nieuwsgierig naar reiki of voetreflexologie? Sandra Hellendoorn van het Fithuys nodigt u uit om te zien wat deze therapieën voor u kunnen betekenen.

BeleefBalansDagNaast informatie kunnen bezoekers ook terecht voor een balanstest om inzicht te krijgen in hun eigen balans. Tijdens de Beleef Balans Dag wordt aandacht besteed aan o.a. yoga, reiki, voetreflexologie, holistic pulsing, ayurvedische massage en stoelmassage.
Op verschillende plekken binnen Het Fithuys presenteren de specialisten zich en kunt u vragen stellen. Tussendoor zijn er regelmatig korte demonstaties yoga waar u aan kunt meedoen.

Het Fithuys & de Beleef Balans Dag
FithuysKLInterieur van Het Fithuys, hoek Beukenlaan/PoststraatBij Het Fithuys kunnen mensen terecht voor yoga, personal training op holistische basis en workshops. De therapeuten die zich op de Beleef Balans Dag presenteren zijn werkzaam in de omgeving Gorssel, Deventer en Zutphen. De Beleef Balans Dag is in het leven geroepen om iedereen uit Gorssel en omstreken kennis te laten maken met het begrip ‘holisme’ en de helende werking hiervan. De verschillende specialisten slaan de handen ineen om er een gezellige en informatieve dag van te maken.

Holistische therapie
Holistische therapeuten zien een mens als een verbonden geheel van lichaam, ziel, emoties en gedachten. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Hieronder volgt een korte beschrijving door het Fithuys van enkele therapieën die tijdens de Beleef Balans Dag aan bod komen.

Reiki
Als bepaalde gebeurtenissen niet goed worden verwerkt kan dit een blokkade in het lichaam teweeg brengen, die vervolgens de energie in ons lichaam vertraagt. Dit kan lijden tot bijvoorbeeld vermoeidheid en geestelijke klachten en ook ernstige lichamelijke chronische klachten tot gevolg hebben. Door middel van handoplegging heft Reiki blokkades op waardoor er energie vrijkomt die ons zelf genezende vermogen weer in werking stelt. Reiki kan iemand net dat duwtje geven wat hij of zij nodig heeft om weer tot jezelf te komen.

Holistic pulsing
Bij holistic pulsing brengt de therapeut met ritmische bewegingen het lichaam in een onafgebroken stroom van zachte golvende en strekkende bewegingen. Daardoor worden de vloeistoffen in het lichaam in beweging gebracht en wordt de doorstroming van de lichaamsvochten gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen bevorderd. Veel mensen ervaren een diepe ontspanning waardoor hun lichaam wordt uitgenodigd verkrampingen en emotionele spanningen los te laten.

Voetreflexologie
Bij deze therapie gaat men ervan uit dat hele lichaam zich weerspiegelt in de voet. Punten op de voet corresponderen met organen, gewrichten, spieren en zenuwbanen in het lichaam. Elk orgaan en lichaamsdeel zijn door energiestromen met een bepaalde reflexzone in het lichaam verbonden. Door het behandelen van deze zone gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Door een drukpunt op het reflexzone te geven worden blokkades opgeheven. Het lichaam gaat zelf aan het werk om dit te bereiken. Er komt er weer balans in het lichaam, waardoor men zich weer energievoller en fitter gaat voelen.

Ayurvedische massage
Ayureda is een oude levenswijsheid uit India. De ayurvedische massage is een diepe massage waarbij gebruik wordt van warme gekruide olie. Deze speciale warme olie zorgt voor het verzachten en versterken van de huid en wordt met bepaalde technieken toegepast. Het brengt lichaam en geest in balans en heeft hierdoor een preventieve werking. Ayrvedische massage draagt o.a. bij aan het activeren van het lymfesysteem en bloedsomloop waardoor giftige stoffen uit het lichaam worden afgevoerd.

Hatha yoga
Bij Hatha yoga ligt de focus op de asanas (lichaamshoudingen). Deze bewegingen zorgen ervoor dat het lichaam de vorm verkrijgt die het nodig heeft om een doel te bereiken. Eeuwen geleden gebruikten de yogi’s de asanas al zodat zij urenlang stil konden zitten voor meditatie. Nu wordt Hatha Yoga vooral gebruikt om te kunnen ontspannen en alle dagelijkse bezigheden met gemak uit te voeren.  


Vrije inloop of aanmelden
FithuysBuitenzijdeDe open dag begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur.
Toegang is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden. Vooraf een afspraak maken met een van de therapeuten kan ook. Stuur dan even een mail met uw naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0575-472566
  

Het Fithuys
Beukenlaan 37 (hoek Poststraat), 7213 DG Gorssel
tel: 0575 47 25 66
Website

  
Gorssel, 19 november 2015

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends