Laatste nieuws

Bent of kent u een mantelzorger? Vraag een mantelzorgcompliment

De gemeente Lochem stelt voor mantelzorgers een bedrag van € 100,- ter beschikking als blijk van waardering: het Mantelzorgcompliment. Daarnaast is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin waar iemand langdurig ziek of beperkt is.

Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een gezinslid, familielid, vriend of kennis als deze chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Hij of zij doet dit langere tijd en wordt hiervoor niet betaald. Daarom verdient deze alle lof voor de geboden hulp.

MantelzorgEen Mantelzorgcompliment kan aangevraagd worden voor maximaal één mantelzorger rond de persoon die hulp nodig heeft. Voorwaarde is dat de mantelzorger dit langer dan drie maanden en voor minimaal 8 uur per week doet. Elke mantelzorger kan maximaal één mantelzorgcompliment aanvragen en per adres wordt maximaal één Mantelzorgcompliment uitgedeeld (uitgezonderd het compliment voor jonge mantelzorgers).

Jonge mantelzorgers
Daarnaast is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers van 4-24 jaar, omdat zij opgroeien in een gezin waar iemand langdurig ziek of beperkt is. Vaak vinden deze jonge mantelzorgers het heel gewoon wat ze doen, maar niettemin wil de gemeente graag haar waardering laten blijken met een fashioncheque, een bol.com-cadeaubon of een VVV-bon t.w.v. € 25,-. Daarnaast worden deze jonge mantelzorgers uitgenodigd voor een grote FUN-dag in november. De tegoedbon kan door de mantelzorger zelf worden aangevraagd of voor een ander.

Wanneer de mantelzorger in de gemeente Lochem woont, maar zorg verleent aan iemand in een andere gemeente, dan wordt de aanvraag doorgestuurd naar die andere gemeente.

Meer informatie en aanvraagformulieren
Aanvraagformulieren kunt u downloaden via de website van Stichting Welzijn Lochem (zie hieronder directe link). Ook kunt u ze ophalen bij de locaties van SWL in Gorssel (Den Oldenhof, Hoofdstraat 45b) en Lochem (in de bibliotheek, Dr. Rivestraat 1) en bij de receptie van het gemeentehuis in Lochem.
De formulier kunnen nu al worden ingeleverd, maar uiterlijk 30 december 2017.
Meer informatie via onderstaande links.

  

  • Website SWL, rechtstreeks naar het bericht over het Mantelzorgcompliment 
  • Contactadres voor het mantelzorgcompliment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 0573-297000 en vragen naar een van de mantelzorgconsulenten.

 

Gorssel, 4 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends