De huisartsenpraktijk van Guido Schroth in Epse en de huisartsenpraktijken van Maurice van Gelderen en Lily Hulshof in Gorssel delen aan het begin van de nieuwe lockdownperiode het volgende bericht met hun patiënten.
“Aan alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Gorssel en Epse
Ook wij proberen ons zo goed en zo snel mogelijk in te stellen op de meest recente veranderingen, een feitelijk strengere lockdown dan negen maanden geleden.
We weten inmiddels gelukkig sneller dan toen wie er wel en niet besmet zijn, helaas zien we echter veel meer zieken dan eerder dit jaar en ook zijn ondanks alle zorgvuldigheid meerdere huisartsen, assistentes en andere eerstelijns werkenden uitgevallen.
Het belangrijkste is om de lokale zorg goed toegankelijk te houden en daarmee de ziekenhuiszorg zo veel mogelijk te ontlasten. De praktijken blijven daarom open, maar tegelijk vormen wij juist kwetsbare locaties voor virusoverdracht: zowel van ons naar u als vice versa. Daarom hanteren we al langer extra hygiënemaatregelen, die helaas soms ten koste van de privacy gaan. Ook is het is vaak lastig afstand te houden als het erg druk wordt. Iedereen is zich daar gelukkig goed van bewust. We krijgen nog steeds veelal positieve aanbevelingen en ook bieden zich spontaan vrijwilligers aan.
Van de griepvaccinaties naar de corona-entingen is niet een hele grote stap. We hebben vertrouwen in de voorbereidingen van de overheid en in onze eigen beroepsgroepen, zodat we snel van start kunnen. Uiteraard nemen we de opbouwende kritiek na de grote griepvaccinatie van half oktober jongstleden in Gorssel zeker ter harte. Zodra er nieuws is publiceren wij dat meteen via Gorssel.nl (alle lof voor dit medium!).
De komende weken zijn met name voor de apotheken de drukste van het jaar. Er is inmiddels heel veel geautomatiseerd, maakt u daar vooral gebruik van. En laat u testen bij verdachte symptomen en geef met name positieve uitslagen tijdig aan ons door.
Overleg bij lichamelijke klachten met de assistentes of bezoek aan de praktijk nodig is of dat het wellicht telefonisch kan. Wij gaan proberen deze afspraken ook te plannen als consult, zodat u weet wanneer u teruggebeld wordt.
Onze praktijkondersteuners die psychologische zorg verlenen doen dat de komende tijd helaas op afstand. De contacten duren doorgaans langer dan 20 minuten en vormen dus een groter risico. De praktijkondersteuners voor chronische ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk, astma en COPD, kunnen vaak ook telefonisch of via e-mail zorg blijven leveren, zeker als u mogelijkheid voor zelfmetingen heeft.
Kortom: we moeten allemaal een beetje extra inschikken. In onze omgeving lijkt dat bij de overgrote meerderheid goed te lukken, er is veel begrip, een goede cohesie en - zeker heel belangrijk - een hele sterke en betrokken eerste lijn (fysiotherapeuten, tandartsen, thuiszorg, logopedie, haptotherapie, Mensendieck, opticien, dierenartsen, alternatieve zorgverleners, psychologen, drogisterijen, gemeente en alle anderen die wellicht ook in dit rijtje thuishoren) .
Meld u het vooral als u in de problemen komt, wij zijn er om u te ondersteunen, juist ook nu.
Zo proberen we hier samen door te komen en duimen wij met u voor een veel gezonder 2021. Hand in hand de drempel over, nu nog even in figuurlijke zin…”
Lily Hulshof,
Guido Schroth,
Maurice van Gelderen,
Gorssel, 15 december 2020
Uw reactie op nieuwsberichten is welkom, mits onder eigen naam en in vriendelijke bewoordingen.
Reacties zijn voor iedereen zichtbaar.
Voor inhoudelijke vragen kunt u beter rechtstreeks contact opnemen met de betrokkenen.
Spelregels
Wat fijn, om juist nu, hier te wonen. Zoveel warme goeie zorg en een fantastisch communicatie medium (Gorssel.nl). Ik wens iedereen sterkte toe. Dit gaat over!