Laatste nieuws

Bericht van de huisartsen bij de nieuwe lockdown

De huisartsenpraktijk van Guido Schroth in Epse en de huisartsen­praktijken van Maurice van Gelde­ren en Lily Hulshof in Gorssel delen aan het begin van de nieuwe lockdown­periode het volgende bericht met hun patiënten.

“Aan alle patiënten van de huisartsenpraktijken in Gorssel en Epse 
Ook wij proberen ons zo goed en zo snel mogelijk in te stellen op de meest recente verande­ringen, een feitelijk strengere lock­down dan negen maanden geleden.

We weten inmiddels gelukkig sneller dan toen wie er wel en niet be­smet zijn, helaas zien we echter veel meer zieken dan eerder dit jaar en ook zijn ondanks alle zorgvuldig­heid meerdere huisartsen, assistentes en andere eerstelijns werkenden uit­gevallen.

coronavirus kleinHet belangrijkste is om de lokale zorg goed toegankelijk te houden en daarmee de ziekenhuis­zorg zo veel mogelijk te ont­lasten. De praktijken blijven daarom open, maar tegelijk vormen wij juist kwets­bare locaties voor virusoverdracht: zowel van ons naar u als vice versa. Daarom hanteren we al langer extra hygiëne­maatregelen, die helaas soms ten koste van de privacy gaan. Ook is het is vaak lastig af­stand te houden als het erg druk wordt. Iedereen is zich daar gelukkig goed van bewust. We krijgen nog steeds veelal positieve aan­bevelingen en ook bieden zich spontaan vrij­willigers aan.

Van de griepvaccinaties naar de corona-entingen is niet een hele grote stap. We hebben ver­trouwen in de voor­bereidingen van de overheid en in onze eigen beroeps­groepen, zodat we snel van start kunnen. Uiteraard nemen we de opbouwende kritiek na de grote griep­vaccinatie van half oktober jongstleden in Gorssel zeker ter harte. Zodra er nieuws is publiceren wij dat meteen via Gorssel.nl (alle lof voor dit medium!).

De komende weken zijn met name voor de apotheken de drukste van het jaar. Er is inmiddels heel veel geautomati­seerd, maakt u daar vooral gebruik van. En laat u testen bij verdachte symp­tomen en geef met name positieve uitslagen tijdig aan ons door.

Overleg bij lichamelijke klachten met de assistentes of bezoek aan de praktijk nodig is of dat het wel­licht telefonisch kan. Wij gaan proberen deze af­spraken ook te plannen als consult, zodat u weet wanneer u terug­gebeld wordt.

Onze praktijkondersteuners die psychologische zorg verlenen doen dat de komen­de tijd helaas op af­stand. De contacten duren doorgaans langer dan 20 minuten en vormen dus een groter risico. De praktijk­ondersteuners voor chronische ziekten, zoals diabetes, hoge bloed­druk, astma en COPD, kunnen vaak ook telefo­nisch of via e-mail zorg blijven leveren, zeker als u mogelijk­heid voor zelf­metingen heeft.

Kortom: we moeten allemaal een beetje extra inschikken. In onze omgeving lijkt dat bij de over­grote meerderheid goed te lukken, er is veel begrip, een goede cohesie en - zeker heel belang­rijk - een hele sterke en betrokken eerste lijn (fysio­therapeuten, tand­artsen, thuis­zorg, logopedie, hapto­therapie, Mensen­dieck, opticien, dieren­artsen, alternatieve zorg­verleners, psychologen, drogiste­rijen, gemeente en alle anderen die wellicht ook in dit rijtje thuis­horen) .

Meld u het vooral als u in de problemen komt, wij zijn er om u te ondersteunen, juist ook nu.
Zo proberen we hier samen door te komen en duimen wij met u voor een veel gezonder 2021. Hand in hand de drempel over, nu nog even in figuur­lijke zin…”

Lily Hulshof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Guido Schroth, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maurice van Gelderen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 15 december 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends