Laatste nieuws

Beroemd Don Kozakkenkoor geeft kerstconcert in kerk Gorssel

Het internationaal bekende Don Kozakkenkoor Maxim Kowalew is deze maand op tournee met een prachtige kerstvoorstelling. Op het drukke programma staan vooral concerten in Duitse kerken, maar op woensdagavond 17 december komt het koor naar Gorssel.

Russisch-orthodoxe traditie
KozakkenKerkOp het programma staan kerstliederen zoals Stille Nacht, Russisch-orthodoxe kerkliederen en Russische volksliederen en ballades, maar ook het bekende Ave Maria.
Het koor zingt op indrukwekkende wijze 'vanuit de diepte van de Russische ziel'. Koor en solisten hanteren, geheel in de traditie van de grote oude Kozakkenkoren, een voortdurende stemwissel vanaf de lage tonen van de baszangers met het ondersteunende koor, via bariton tot de hoogte van de tenorzangers.
Het zeven leden tellende koor staat onder leiding van Maxim Kowalew. Deze in Gdansk geboren zanger en violist bewonderde op jonge leeftijd al de verhalen en liederen uit het Oosten, met name die uit de Kozakkentraditie. Na een internationale zangcarrière staat hij sinds de jaren negentig aan het hoofd van dit Don Kozakkenkoor.

Kaartverkoop
Dit bijzondere en feestelijke kerstconcert is op woensdag 17 december in de kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Het concert begint om 19.30 uur. De deur is open vanaf 18.30 uur.

Kozakken325Kaarten kosten in de voorverkoop € 16,- en voor jongeren t/m 15 jaar € 12,-.
Indien nog voorradig dan worden ook voor aanvang van het concert in de kerk kaarten verkocht à € 18,-
Voorverkoop via internet:
www.yourticketprovider.nl ,
bij Kantoorboekhandel Bechtle, Hoofdstraat 40 in Gorssel, of op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur in De Brink (naast de kerk in Gorssel). En verder bij: Hosta groendecoraties, Schoolstraat 19A, Eefde; VVV, Markt 2 in Lochem; TIP Zutphen, Houtmarkt 75 in Zutphen.

Opname van een concert van het Maxim Kowalew Don Kozakkenkaar in de Sankt Marien Andreas Kirche in Rathenow, Duitsland op 18 oktober 2014. Gezongen wordt 'Ich bete an die Macht der Liebe':

 

Gorssel, 7 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends