Laatste nieuws

Bert van Poecke nu echt met pensioen

Na een werkzaam leven van bijna 60 jaar is Gorsselnaar Bert van Poecke per 1 januari 2022 echt gestopt met zijn werk als verzekerings­adviseur met zijn eigen kantoor ‘De Boei Verzekeringsadviseurs’. In 2019 ging De Boei samen met Thoma Assurantie- en Pensioen­adviseurs in Lochem en na een geleidelijke overname zijn Bert en medewerkster Herma Stoel nu beiden met pensioen.
Door de coronamaatregelen kon er geen sprake zijn van een ‘officieel' afscheidsmoment.

De Boei 
Poecke kleinBert van Poecke: "Ik hou van uitpluizen"Als klein kind wilde Bert al naar zee. Na de lagere school volgde de zeevaartschool, waarna hij van licht­matroos opklom tot eerste stuurman. Zijn vrouw was niet geschikt als zeemansvrouw en dus besloot Bert werk aan de wal te zoeken. Hij kon beginnen in het bedrijf van zijn schoon­vader en nam rond 1979 de verzekeringstak over. Samen met zijn vrouw begon hij een kantoor aan de Nijverheid­straat in Gorssel. De naam ‘De Boei’ is niet willekeurig gekozen. Bert wilde als verzekeringsadviseur echt een boei zijn, een hulp, een baken voor zijn klanten. En het was natuurlijk ook een mooie verwijzing naar zijn verleden op zee. 

Studie
Bert studeerde in de avonduren en werd uiteindelijk Register Makelaar in Assurantiën (RMiA). Een titel die aangeeft dat de drager ervan allround, ervaren en hoog opgeleid is. De klantenkring bestond voornamelijk uit bedrijven in het MKB, met ook de particuliere verzekeringen van die ondernemers. Bert: “Ik haalde veel voldoening uit het uitpluizen van de mogelijk­heden voor mijn klanten”. 

Kantoor aan huis
In 1990 werd de voormalige smederij van kunstsmid Jonkers aan de Elfuursweg in Gorssel gekocht. Dat was een woning met bedrijfs­pand. De woning werd verhuurd, want het ging om het bedrijfspand. Al moest er wel een schoonmaak­bedrijf ingeschakeld worden om de smederij te verbouwen tot kantoor … 
Mede door ziekte van zijn vrouw werd in 2000 een deel van het bedrijf verkocht en ging Bert met het overgebleven deel door in een kantoor bij zijn huis aan het Voorende. 

Genealogie
Met sommige klanten had Bert een relatie van zo’n 50 jaar en die contacten zal hij missen, maar vervelen zal hij zich niet. Vrijwilligers­werk genoeg, en - over uitpluizen gesproken - Bert is zeer geïnteresseerd in stamboomonderzoek. 


Gorssel, 7 januari 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends